2017. szeptember 4., hétfő

15 kérdéses Anime Tag


Azóta nézek tudatosan animét, mióta az A+ anno megkezdte a sugárzást; persze előtte is rajongtam pár animéért, csak akkor még nem tudtam róluk, hogy azok. Sajnos az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a drágáimat, de még mindig igazi OTAKUnak vallom magam. Ma egy animés Taget hoztam nektek; remélem kellően kielégítő válaszokat tudok adni a kérdésekre.1. Melyik anime az örök kedvenced?

Hogy lehet feltenni egy ilyen kérdést? Ha valaki megkérdezi tőlem, mi a kedvenc animém, mindig azt válaszolom, hogy könnyebb lenne úgy válaszolni, ha kategóriákra bonthatnám őket, és mindegyikhez csatolhatnék egy-egy animét.
De ha nagyon muszáj egyet kiválasztanom, akkor legyen a Kuroshitsuji.
Nagyon szép a grafikája, emellett tartalmaz minden elemet, amit szeretek egy sztoriban: A viktoriánus kort, a fantasy-t, az imádni való karaktereket, ráadásul zseniális a történetvezetése. 
2. Melyik a legrosszabb anime, amit láttál?

Hát, ezen gondolkodni sem kell. Ezt az animét kitörölném a létezésből (és a memóriámból), a készítőit pedig lecsukatnám:
Boku no Pico.
Erre nincsenek szavak:
3. Elolvasod a mangát, amiből az anime készült?

Bár filmadaptációknál általában szeretem elolvasni a könyvet, még mielőtt megnézném magát a filmet, olyan mangát még nem olvastam, amiből anime is készült. Amúgy sem olvastam túl sok mangát eddig, inkább animét nézek. 4. Melyik a kedvenc animés műfajod? 

Több műfajt is nagyon szeretek; nem akarok belebonyolódni a magyarázkodásba, azt mondom: Horror. Mert imádom az Anothert, meg a Higurashi no Naku koro ni-t, és még sok más horror animét.
5. Melyik animés műfajt kedveled a legkevésbé?

Nem bírom a Mecha animéket; ez a robotos téma nekem nem igazán jön be.


6. Kedvenc karakter?

Victorique, a Gosickból. Zseniális kis csaj, és imádom a haját. Morcos tündérke, sherlocki aggyal megáldva. 

7. Karakter, akit a legkevésbé kedvelsz?

Kyubey, az a kis dög... (Mahou Shoujo Madoka Magica) 

8. Mik azok a tulajdonságok, amiket szeretsz egy karakterben?

Szeretem, ha egy karakter intelligens, szarkasztikus, van valami titkos képessége, amit csak akkor használ, amikor már nincs más kiút. Szeretem, ha van valami kis hiányossága, ami miatt zavarba tud jönni.9. A hosszú, vagy a rövid animéket szereted?

Mostanában a rövid animék mellett teszem le a voksomat, a 12-24 részeseket szívesebben kezdem el. Aztán nem bánom, ha több évada van az adott történetnek, mert ha tetszik az első évad 12-24 része, dönthetek úgy, hogy folytatom. Szerintem egy jó sztorit ki lehet bontani 12 részben; így kevesebb az esélye az unalmas töltelék jeleneteknek. 10. Anime vagy manga?

Egyértelműen anime. Mint már említettem, nem igazán olvasok mangát. Egyet - egyet, néha - néha.11. Hogy választod ki, hogy mit nézz legközelebb?

Általában a kíváncsiság hajt: Mi ez az anime, amiről ennyit beszélnek és posztolnak az animés csoportokban? Aztán néha leírásokat is olvasok, és az alapján válogatok, de a grafika is nagyban befolyásolja a döntésemet. Én nem nevezném felületesnek azokat az embereket, akik a grafika alapján döntenek egy animéről, ugyanis az anime egy művészeti ág, ami vizuális élvezetet nyújt, és ha egy animének ronda grafikája van, az mindenképp levon ebből az élvezetből, mert a legtöbb ember, akár tudatosan, akár tudat alatt, de pozitívabban reagál a szép dolgokra. 12. Meghallgatod vagy átpörgeted az openingeket/endingeket?

Általában átpörgetem. Van pár dal, ami megfogott, ezért néha-néha meghallgatom őket, de inkább a történettel haladnék, és nem húznám velük az időt. 13. Nem tetszik a családodnak, barátaidnak, hogy animéket nézel? Hogy tudod ezt kezelni?

Régen anyu mindig forgatta a szemét, amikor az animékről beszéltem, de aztán megígérte, hogy megnéz velem egyet, de sajnos a kedvenceimet nem tudtam megmutatni neki, mert ragaszkodott a magyar szinkronhoz. Így elkezdtük a Nanát, de túl depresszív volt az eleje, így nem folytattuk, majd pár részt látott a Death Note-ból, arra azt mondta, hogy egész jó, de ezt sem néztük tovább. 
A barátaim egy része, azért lett a barátom, mert ők is animések; párat közülük megtérítettem, a maradékkal meg keresztbe szidjuk egymás kedvenceit xd. 14. Félbehagysz egy animét, ha nem tetszik?

Sajnos olyat is félbehagyok, ami tetszik... egyszer leállok vele, mert nincs hozzá hangulatom, aztán elfelejtem hol tartottam, meg, hogy mi történt eddig, és az egésztől elmegy a kedvem. 15. Kiket shippelsz legjobban? Kedvenc OTP?


Jelenlegi kedvenceim Katsuki Yuuri és Viktor Nikiforov <3 . Annak ellenére, hogy Yurio a kedvenc szereplőm, akit NEM shippelek Otabekkel; én semmilyen szexuális rezgést nem érzékelek közöttük, szimpla barátoknak tartom őket.

Ennyi lett volna ez a Tag, remélem tetszett, bármiféle visszajelzést szívesen fogadok. :)


- CherryNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése