2017. május 10., szerda

Eurovízió: A dalok (vélemény) 3.rész
Íme, itt a 3. rész az utolsó 17 dallal. :)Málta

Dal címe: Breathlessly
Előadó: Claudia Faniello
Nyelv: angol


Folytatom, az előző videókban megkezdett "hát, ez nem fogott meg" tendenciát.
Egyszerűen nem érintett meg, unalmasnak tartom, a refrén nem hozza a kellő hatást legalábbis számomra. Elég széleskörű a zene ízlésem, de ez valahogy nem esik bele. Nincs komolyabb hibája, egyszerűen csak nem szívesen hallgatom, mert nem ér el a lelkemig. Sajnálom.


7/10

Svájc

Dal címe: Apollo
Előadó: Timebelle
Nyelv: angol

Alapjában véve, tetszik, jó a dallama, az üteme, az egész ügyesen van összerakva. A szövege nem nagy durranás; amikor az Apollo-t énekli, nekem az egy kicsit vicces, kizökkent, számomra furcsa.


8/10


San Marino

Dal címe: Spirit of the Night
Előadó: Valentina Monetta & Jimmie Wilson
Nyelv: angol

Hát... szerintem ez botrányosan rossz. Nótatévé minőség, házibuli San Marinóval... Hogy ebbe a dalba sem energiát, sem kreativitást nem öltek túl sokat, az is biztos. Mintha az előadók egy random buliban énekelnének, és nem az Eurovízión. Komolyan nem volt ennél jobb az országban? Ha jól tudom, ezt a nőt már negyedszerre küldik ki, talán már ő is unja. 


5/10Izrael

Dal címe: I Feel Alive
Előadó: Imri
Nyelv: angol

Szintén egy elhanyagolható nyári buli dalnak tartom, mint sok másikat korábbról. A klip alapján valószín
űleg ők sem akartak többet kihozni belőle. Nem emelkedik ki az idei dal masszából. Nem sikerült megfognia.7/10

Moldova

Dal címe: Hey Mamma
Előadó: SunStroke Project
Nyelv: angol


Ömm... hát ez érdekes volt. A dallama, a hangszerek nagyon bejönnek, a szövege már nem annyira. Persze nem vettem olyan komolyan ezt a dalt, ahogy a dal sem veszi túl komolyan magát. 


7,5/10

Montenegró

Dal címe: Space
Előadó: Slavko Kalezić
Nyelv: angol


Általában dalértékelésnél figyelmen kívül hagyom a youtubos véleményeket, de most igazán érdekelt, hogy vajon másfél milliós megtekintésnél, hogy lehet a dislike-ok száma majdnem egyforma a like-okéval. Hát, ez az első húsz másodpercben kiderült. Ez a klip minősíthetetlen! El nem tudom képzelni, hogy ezt komolyan gondolták o.o
Na, de milyen a dal, ha nem nézzük hozzá a videót.
Hát, ha nem angolul énekelné, és nem érteném a szöveget még tetszeni is, de jesszus, ezek a metaforák xd Átlagosnak semmiképp sem mondható.

7/10


Írország

Dal címe: Dying to Try
Előadó: Brendan Murray
Nyelv: angol

Emberek, megint megtörtént. Ismét nem tudtam eldönteni az elején az énekes nemét. Csak most, mint kiderült, fiúból volt az illető, az előző esettel ellentétben.
Egyébként gyönyörű hangja van, és a dal maga is angyali, nekem rögtön Declan Galbraith jutott eszembe róla:


9,5/10


Izland

Dal címe: Paper
Előadó: Svala
Nyelv: angol


Szóval, annak ellenére, hogy a paper-ről nekem elsőre a házai dolgozat ugrott be, nagyon tetszik ennek a dalnak a szövege, de csak az. A dallama elhanyagolható, az énekesnő hangja pedig kifejezetten irritál.

7,5/10

Spanyolország

Dal címe: Do It for Your Lover
Előadó: Manel Navarro
Nyelv: angol, spanyol

A francia dallal ellentétben, itt kifejezetten idegesít az angol szöveg. Főleg mert nagyon szeretem a spanyol dalokat (Enrique Iglesias). A spanyol részeket kifejezetten élveztem, az angolok viszont az egészet elrontották. Miért Spanyolország, miért?!

6,5/10Észtország

Dal címe: Verona
Előadó: Koit Toome & Laura
Nyelv: angol

Összességében tetszik, ha egy izgalmasabb dallamot komponáltak volna hozzá, még jobb lehetne. A szövege, bár nem klisé mentes, mégis egyedit tudott alkotni, ritka egy szerelmes dalnál. 

8/10


Litvánia

Dal címe: Rain of Revolution
Előadó: Fusedmarc
Nyelv: angol


Hát ez rossz. A dal feléig abban sem voltam biztos, hogy a nő tud-e egyáltalán énekelni, mert olyan intenzitással jöttek ki azok a hangok a száján, mint egy megszeppent kislánynak, akit karaokéra kényszerítettek az osztálytársai. Szerintem ez a szám béna. Nem hiszem el, hogy ez volt a legjobb opció.

5/10

Örményország

Dal címe: Fly With Me
Előadó: Artsvik
Nyelv: angol


Lehet, hogy rosszkor hallgattam ezt a dalt, de az egyetlen reakció, amit kihozott belőlem az a fejfájás. Nem tudtam végighallgatni. Nem jött be. Főleg a hííííí, hííííí rész idegesített.

6/10
Lettország

Dal címe: Line
Előadó: Triana Park
Nyelv: angol


A dal 80%-a refrén, egy idegesítő refrén. nagyon nem tetszett, inkább rémálmokat felidéző hipnózis, mint zene. Bár lehet, csak belefáradtam a sok rossz dalba. Egyszerűen nem tudom rákényszeríteni magam, hogy élvezzem.

6/10Bulgária

Dal címe: Beautiful Mess
Előadó: Kristian Kostov
Nyelv: angol

Gyönyörű és jól képzett hangja van a srácnak, mesterien bánik vele. A stílusa is nagyon tetszik, az előadásmódja. A dal szövege is jól megírt, élvezetes hallgatni, hajrá Kristian, így tovább,

9/10


Horvátország

Dal címe: My Friend
Előadó: Jacques Houdek
Nyelv: angol, olasz


Alapvetően tetszik, a dallama, a szövege, az üteme, az erőteljes hatása az érzelmekre, viszont nem értem minek az olasz. Ha még illene a dalba, de egyszerűen nem. Sosem szerettem ezt a fajta mély hangot, mert olyan mű, mintha rájátszana, mint mikor valaki lányként fiút, vagy gyerekként felnőttet utánoz. Kicsit olyan nekem, mintha az énekes disszociatív személyiségzavarban szenvedne. Nem azt mondom, hogy nem lehet sokoldalú, de ne így. Egyébként szuper dal.

8/10


Grúzia

Dal címe: Keep the Faith
Előadó: Tamara Gachechiladze
Nyelv: angol
  
Mint egy James Bond dal. Erőteljes, remek hang. Van üzenete, jól megkomponált, bár nem lesz a kedvencem, alapjában véve nagyszerű szám.

9/10
Ukrajna

Dal címe: Time
Előadó: O.Torvald
Nyelv: angol


Disztópikus, jó koncepció, bár valami látványosabbra számítottam a visszaszámlálás végére, de végül is pozitívan csalódtam. Tetszik a stílus, amit képviselnek, a szöveggel együtt. Nagyon szeretem a rock zenét, végre nem egy lötyögős pop szám, vagy klisés ballada. 

9,5/10-Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése