2017. május 3., szerda

Eurovízió: A dalok (vélemény) 2.rész

Íme, a második adag Eurovíziós dal :)


Lengyelország:

Dal címe: Flashlight
Előadó: Kasia Moś
Nyelv: angol


Bár a színpadi fellépés tekintetében mellékes, mégis meg kell említenem, hogy engem nagyon megfogott a klip. Egyszerű, letisztult, de közben művészi és jó atmoszférát teremt.
Véleményem szerint a szám hangzásilag elég egyedi, viszont a dal maga könnyen megunható. Nem mondom, hogy rossz, mert nem az, jól megírt és előadott alkotás, viszont én nem mennék el miatta egy koncertre. Ezt a dalt is inkább egy soundtracknek tudnám elképzelni; például egy buli jelenetben, vagy ilyesmi. 


7/10

Csehország:

Dal címe: My Turn
Előadó: Martina Bárta
Nyelv: angol


Nagyon kellemes dal. Tetszik a szövege, a dallama; a refrénje kifejezetten ragadós, legalábbis én már az első meghallgatás után együtt énekeltem a zenével az ismétlődő sorokat. Ez egy ballada, és véleményem szerint egy jól megírt darab. Valahogy meg tudja olvasztani az ember szívét, nem is tudom, számomra olyan, mint egy szellő. 


8/10


Görögország:

Dal címe: This Is Love
Előadó: Demy
Nyelv: angol

Elnézést az egyszerű megfogalmazásért, de ez a dal szimplán unalmas. A dallama tucattermék, a szövege egy nagy rakás klisé összegyúrva, üzenete pedig, hát az úgy igazán nincs. Ez egy sima szerelmes dal, amit párszor meghallgatsz, aztán elfelejtesz. Ezért sajnos többet nem is tudok róla írni, engem nem fogott meg.


 6/10Románia:

Dal címe: Yodel It!
Előadó: Ilinca feat. Alex Florea
Nyelv: angol


Atya, Úr, Isten. Félreértés ne essék, én híve vagyok az egyediségnek, de ez nekem már sok. Biztos van, akinek a jódli a szíve csücske, de... mikor először felhangzott a "refrén"(?), én kikerekedett szemekkel bámultam, és csak annyi jött ki a számon, hogy: Jézus Isten. (Tudom, Isten nevét hiába... de ösztönből jött a reakció)
Esküszöm a jódli nélkül még tetszene is a szám, jók benne a lány jódlis hajlításai, de maga az a refrén rész nem kellet volna bele. Mintha fellépés közben valaki folyton a nő lábára taposna.


5,5/10 
Ausztrália

Dal címe: Don’t Come Easy
Előadó: Isaiah
Nyelv: angol


Na, jó, azon már nem akadok fenn, hogy mit keres itt Ausztrália, mert már elfogadtam távoli unokatestvérnek, de nézzük a dalt.
Oké, beszóltak Ausztráliának, hogy a tavalyi után most vegyen vissza kicsit, mert túl közel volt a győzelemhez?
Ez a dal unalmas, de nagyon! Végig sem tudtam hallgatni. A dallama semmilyen, a szövege tipikus panaszkodós, világfájdalmas sorokból áll. Még soundtracknek sem jó. Max a film végére, mikor az emberek már vonulnak ki a vetítőteremből. 
Lehet, hogy valakinek bejön, van ilyen. Nyugodtan jelentkezzen, aki megtalálta ebben a számban az értéket.


6/10

Belgium:

Dal címe: City Lights
Előadó: Blanche
Nyelv: angol

Én most annyira hülyének érzem magam, de esküszöm, az első fél percben, amíg nem néztem a klipet, nem tudtam eldönteni, hogy férfi vagy nő az elődadó, sőt miután meg is néztem, úgy éreztem, mintha az énekesnő hangja alá kevertek volna egy férfi szólamot is, pedig ő élőben is így szól... oké.
Egyébként a dal maga nekem nagyon tetszik. Az előadó hangja is bejövős, a félreértés ellenére. A szövege engem igazán megfogott, a dallama pedig relaxáló hatású, kellemes hallgatni. 


8,5/10
Azerbajdzsán:

Dal címe: Skeletons
Előadó: Dihaj
Nyelv: angol

Hú, ez tetszik! Bár túl sok mindent nem tudok róla elmondani, tetszik a tempója, a szövege, a dallama, az énekesnő hangja, az egész egyedisége. 
Belevaló, egyedi szám.


8,5/10Szlovénia:

Dal címe: On My Way
Előadó: Omar Naber
Nyelv: angol


Hát, ez sem nyerte el igazán a tetszésemet, semmi egyedi, semmi megkapó. Unalmas dallam, mint egy rossz Disney szám, amint inkább átpörgetsz. 
Ha ilyen témában kerestek dalokat itt van kettő:

Egy Disney:
És a kedvenc számom:


6,5/10
Norvégia:

Dal címe: Grab the Moment
Előadó: JOWST
Nyelv: angol


Hát, nem is tudom. A szöveg helyenként erőltetettnek tűnik, a dallama átlagos, egyáltalán nem váltott ki belőlem semmit, még a refrén sem, nem volt benne igazán ütős csúcspont se. Egyszerűen átlagos. Belepörgettem, mert különösebben nem fogott meg, és nem is érdekelt, eluntam a hallgatását, pedig alapvetően egy pörgősebb számról nem gondolná az ember, hogy ezt fogja érezni. Valami hatásosabbra számítottam.


6,5/10Macedónia

Dal címe: Dance Alone
Előadó: Jana Burčeska
Nyelv: angol


Ez már egy fokkal jobban tetszik; bár ez a dal is elég átlagosnak nevezhető, mégis élvezhető, háttérzajnak tökéletesen megfelel. Nem markol sokat, nem akar nagy mélységekbe nyúlni, de amit csinál, azt jól csinálja. 


7,5/10Szerbia

Dal címe: In Too Deep
Előadó: Tijana Bogićević
Nyelv: angol


Haj, úgy látszik ez a mezőny nem igazán erőltette meg magát; ismét egy középszerű, könnyen felejthető dallal találkoztam szembe. A két dolog, ami igazán tetszett benne az a 1:55-nél kezdődő dalrészlet és a hegedűszó. Ennyi. Semmi különös. Kezdem unni. Jöhetne már valami ütősebb.


7/10

Portugália

Dal címe: Amar pelos dois
Előadó: Salvador Sobral
Nyelv: portugál

Hát, ez egy aranyos dal. Kellemes, lágy, a szövege szép. Előny szerintem, hogy eredeti nyelven adja elő az énekes. Én már azt is értékelem benne, hogy más. Végre nem egy tucat pop szám. Köszönöm.


8/10Franciaország:

Dal címe: Requiem
Előadó: Alma
Nyelv: francia, angol


A franciák jó koreai mintára nagyrészt a saját nyelvükön énekelnek, helyenként egy-két angol versszakkal megfűszerezve a dalt. Alapjában véve nekem tetszik ez a szám, főleg a szövege, de a dallama is egyedi. Engem az angolra váltás kizökkent a hangulatból, viszont sokat nem vesz el a szerzemény értékéből. Kreatív, jó az üteme; végre valami kihúzott a letargiából, amibe az előző pár unalmas dal taszított. 


8,5/10
Egyesült Királyság

Dal címe: Never Give Up on You
Előadó: Lucie Jones
Nyelv: angol


Ez a dal számomra olyan, mint egy negatív fénykép. Minden versszak feszes és élvezetes, kivéve a refrént. Jó a szöveg, pörög a dal, a maga balladaiságában, viszont a refrén úgy belassul és megnyúlik, mintha a zene képzeletbeli lábai kátrányba léptek volna. A dal nagy része jó, a refrént viszont kedvem támadt továbbhajtani. 


8/10-Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése