2017. április 22., szombat

Eurovízió: A dalok (vélemény) 1.részEbben, és még pár ezt követő bejegyzésben az Eurovízió dalait fogom bemutatni nektek, rövid véleményezéssel és pontozással. Ezek csupán az én meglátásaim, teljesen szubjektív mérlegelések. 
Írjátok meg ti is, hogy nektek melyik volt a kedvencetek! :)

Ebben a bejegyzésben 11 dal került terítékre, jó szórakozást!Svédország:


Dal címe: I Can’t Go On
Előadó: Robin Bengtsson
Nyelv: angol


A svédektől elvárható precizitás jellemzi ezt a dalt. Jól összerakott, letisztult szerzemény. A szöveget átlagosnak mondanám, nem merül nagy mélységekbe.
Nekem összességében tetszik, hallgatnám kedv feldobónak, háttérzajnak, útközben vagy reggeli agy-ébresztőként, amíg meg nem unom. Eléggé catchy song, a refrén hamar megjegyezhető, nem unalmas, nem támadt kedvem beletekerni a közepénél.

8/10Albánia:

Dal címe: World
Előadó: Lindita
Nyelv: angol

A dallam tipikus Eurovízió alapanyag, a szövege már mélyebbre ás, mint a svédeké, viszont több problémám is van vele. Nekem az angol szöveg nagyon erőltetettnek tűnik; nem tudom, hogy van-e eredeti, albán verziója, de ha van, inkább úgy kéne előadni, mert angolul nekem nagyon furcsa, mintha lett volna egy eredeti dal és annak a szó szerinti fordítását valaki megpróbálta volna ráénekelni a dallamra, minden átdolgozás nélkül, vagy sikertelen átdolgozással. Nekem kissé esetlen.


6/10Olaszország:

Dal címe: Occidentali's Karma
Előadó: Francesco Gabbani
Nyelv: olasz

Az olaszok úgy döntöttek, hogy eredeti nyelven énekelnek; idén több ország is erre az elhatározásra jutott.
Nos, ez a szám... egy paródia? Modern olasz dadaizmus? Mondatokat dobálnak egymás után... lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de semmi élvezhetőt nem találok ebben a dalban, még csak humorosnak sem tartom, ha tényleg viccnek szánták.


5/10

Fehéroroszország:


Dal címe: Story of My Life
Előadó: Naviband
Nyelv: belorusz 

Kedvenc! A fehéroroszok is eredeti nyelven énekelnek, de ők tényleg jól csinálják. Ez a dal feltölt, feldob, ellazít, egy csepp fénysugár, de nem nyálasan. Egyszerűen nem tudok nem mosolyogni, miközben hallgatom. 
Én eddig nekik drukkolok!
Remélem, a színpadon is tudnak teremteni egy ehhez hasonló légkört.

10/10


Finnország:

Dal címe: Blackbird
Előadó: Norma John
Nyelv: angol 

Első hallásra azért tetszett meg nekem ez a szám, mert szövegét tekintve engem emlékeztet a magyar népdalokra, a dallama is nagyon kellemes. Kérdéses, hogy majd élőben is meg tudják-e alkotni ugyan ezt a hangzást, mert a hangulata nagyon elragadó, viszont szerintem nem egy színpadra termett dal. 
Ami problémám van vele, hogy kevés a versszaka, szinte ugyanaz ismétlődik végig a számban, nem túl változatos. Emiatt vonok le fél pontot még a 8-ból.


7,5/10
Németország:


Dal címe: Perfect Life
Előadó: Levina
Nyelv: angol 

Az első hallgatás, első pár másodpercében kicsit unszimpatikus volt ez a dal számomra, de hamar változott a véleményem. Először zavart, hogy ismerős volt a dallama (David Guetta - Titanium, bár lehet, hogy csak szerintem hasonlít), de ezen túltettem magam. Aztán arra gondoltam, hogy ez egy tömegdal, semmi különleges.
Viszont hamar jobb belátásra tértem. A lány hangja elég megosztó lehet, nem mindennapi; nekem tetszik, különleges. A szövege is ütős és egyszerűen csak jó hallgatni. Remélem, sok pontot kap és a top 10-ben végez.


9/10
Magyarország:Dal címe: Origo
Előadó: Pápai Joci
Nyelv: magyar

Jaj, de meg leszek kövezve az értékelésem után.
Szóval, én nem neki drukkoltam és nem is örülök annak, hogy őt küldjük ki.
Nem rossz a dal, és elhiszem, hogy külföldiek számára különösen jól hangzik, viszont nem tetszik, hogy ez a szám képviseli Magyarországot.
Tudom, hogy a cigányzene szerves része a magyar kultúrának, viszont egy Eurovíziós dalfesztiválon - és különösen, így, hogy magyar nyelvű a dal - a saját kultúránkat kéne képviseltetnünk. Nemcsak, hogy a magyar hangzást nem jeleníti meg hitelesen, de a kiejtés és a hangsúlyozás is messze van a magyartól. Külföldi füllel szerintem inkább olyan arabos. 
Igazából a dallal már kibékültem, csak a képviseléssel vannak bajaim, a németek sem török dallal indulnak.


7/10

Dánia:


Dal címe: Where I Am
Előadó: Anja
Nyelv: angol

Nem rossz dal, élvezhető és jól megírt, viszont szerintem tucat termék. Hallottuk már ezerszer, tipikus dallam, tipikus szöveg, átlagos énekhang. Jó szám, de nem kivételes, a rádióban elhallgatnám, de mint versenydal beleolvad a tömegbe. 


7/10Ausztria:Dal címe: Running on Air
Előadó: Nathan Trent
Nyelv: angol

Nagyon hangulatos. Rögtön az ugrott be, hogy ez egy reklámdal. Hallgatod, hallgatod, de azért számítasz rá, hogy a klip végén begurul egy autó a képbe, vagy felbukkan egy dezodor, sportcipő vagy ilyesmi. Igazi életérzés szám. Háttérzajnak jó, de ha tudatosan hallgatnék zenét, erre hamar ráunnék.


8/10


Ciprus:

Dal címe: Gravity
Előadó: Hovig
Nyelv: angol

Nagyon ütős dal! Szerintem Amerikában is simán megállná a helyét. Dinamikus, felpezsdítő, jól összerakott, csak hallgassátok és érezzétek. Csak azért a fél pont levonás, mert még mindig Fehéroroszországnak drukkolok >< . 


9,5/10Hollandia:


Dal címe: Lights and Shadows
Előadó: OG3NE
Nyelv: angol

A holland lány trió különlegesen jól rezonál együtt. Mind kivételes énekes, viszont a dal engem nem fogott meg. Egyszerűen nem volt kedvem végighallgatni, bele-bele pörgettem. Maximum egy filmben tudnám elképzelni soundtrack-ként. 


6/10- Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése