2016. szeptember 22., csütörtök

Könyvborítók a világ körül 3.

Íme, itt a harmadik felvonás :D

Book covers around he world part 3.

Írjátok meg komiban a véleményeteket. :)

Shannon Hale: Vakáció Mr. Darcyval (Austenland 1.)Magyar (2014)


Cherry: Tetszik. A hangulata vidám és kedves, pont, mint a történet. A cím is szép, a grafika bejön. Valaki tudja, hogy ezt direkt ehhez a könyvhöz rajzolták vagy már egy meglévő képet használtak fel?

Tia: Ez tetszik. Kellemes ránézni, vidám színek, szép betű stílus és passzol a sztorihoz.


USA (2007)
Cherry: Hát... nekem unalmas. A történet tartalmához illik, de a hangulatához nem. Ebből a szempontból, a magyar jobban tetszik.

Tia: Ugyan a koncepció hasonló, mint az előzőnél, de ez nekem nem tetszik. Olyan élettelen és sötét.USA (2008)

Cherry: Na, ez már jobb. minden tekintetben passzol a történethez, a cím betűtípusa tetszik, de az írónő nevéé nem.

Tia: Ez sem rossz. Kicsit a grafika stílusban hasonló a magyarhoz. Ez jó, vidám, kedves, aranyos és egyértelműen passzol a sztorihoz is.Francia (2013)Cherry: Nekem az az alsó pink csík nem tetszik, a főszereplőnő stílusa sem passzol a képen lévő kis primadonnához, nem katasztrófa, de láttam már jobbat.

Tia: Nekem erről a borítóról a Carrie naplója című sorozat jutott eszembe, mert a lány kicsit hasonlít. :D De amúgy nekem elmegy ez a borító egynek, de az a rózsaszín csík valóban idegesítő és nem kellene oda.Francia (2014)Cherry: Érdekes és vidám, a betűk nagyon tetszenek, nem különösebben kiemelkedő alkotás, de hát a történetet is nyaralós limonádénak titulálnám (a legjobb értelemben persze.)

Tia: Azt leszámítva, hogy azok a levelek, olyanok mintha karácsonyfaégők lennének egész jó. :D Vidám és a sztori témájához kapcsolódó dolgokkal van meghintve.Portugál (2013)


Cherry: Ha az amcsi unalmas, akkor ez katasztrófa. Látogassunk el Anglia történelmi kastélyaiba prospektus.

Tia: Ömm... hát ez nem tetszik. Maga a kép nem rossz, de így borítónak elég olcsó megoldás. Ez, olyan rakjunk rá valamit, ami réginek hat és valami angol cuccot féle dolog, szóval nem.Portugál (2014)
Cherry: Ötletes. Felhasználták az eredeti Büszkeség és balítélet design-t, kicsit megszórták cukisággal és a hátteret modernizálták. Nekem nagyon tetszik. Vállveregetés Portugáliának.

Tia: Ez nekem is nagyon tetszik. Egyszerre mosták össze az akkor és a mostani kort a borítóban, ami nagyon ötletes megoldás. Pacsi nekik. Eddig ez a kedvencem.Cseh (2013)


Cherry: Tetszik? Talán. Nem tökéletes, de nem rossz, különben nem tudok róla mit mondani.

Tia: Hát ez számomra, olyan semmilyen vagy legalábbis bennem nem kelt különösebb érzelmeket. Az tuti, hogy elsétálnék előtte egy könyvesboltban, mert tovább siklana a tekintetem, szóval ez is egy nem.Török (2016)Cherry: Huh... aranyos. De nem illik a történethez. Közelebbről megnézve a lánynak megvannak a felnőtt nőhöz illő arányai, de ha csak úgy rápillant az ember egy kislányt lát, és inkább a 13 éves lány vagyok jut róla eszembe, mint az Austenland.


Tia: Hát ez már túl sok. Aranyos meg minden, ilyen borítóval sem venném meg.

Alyson Noël: Evermore Mindörökké
Magyar (2009)Cherry: NEEEMMM!!!! És nem azért, mert a sorozat utolsó része kiverte nálam a biztosítékot, és utálom Evert. Nem, ez most mellékes. Oké, ott a tulipán: fontos dolog. De mi az a lány? 1. Már elnézést, de nem egy modell szépségű valaki, akire jó csak úgy ránézni is. 2. Ever szőke és kék szemű. Amikor ez megjelent a Könyvmolyképző valószínűleg még nem tartott borító szavazásokat facebookon, vagy nem tudom.

Tia: Hát ez számomra is egy nem. Hogy néz ez ki? És miért lila a lány hátul? Fojtogatják vagy mi? És miért lóg ilyen ocsmányul a tulipán az arcába? Ez borzalmas, meg amúgy is ha borítón karaktert ábrázolunk, akkor legalább annyi erőfeszítést tegyünk a dologba, hogy megnézzük, milyen külső tulajdonságai vannak a szereplőnek.USA (2009)


Cherry: Na, ez már kicsit jobb. Az alapszín ugyan az, a tulipán is ott van, de ez a lány legalább tényleg Ever és szép is.

Tia: Egy dolog, ami jobb ezen, mint a másikon az a modell, de az a tulipán!!!! Pls ne lógassunk bele emberekbe dolgokat, még ha fontos is a sztori szempontjából. Vagy adja a kezébe és úgy fotózzanak, hogy már alapból nála van a tulipán és úgy szagolgatja, vagy mennyen kisebb valahogy elkülönülne a virág, de ne így!
Német (2009)Cherry: Nem a legjobb, tényleg nem, de legalább emberalak nincs rajta. Kicsit olcsó kinézete van, de nem követtek el vele halálos bűnt.

Tia: Hát eddig a három közül ez a legjobb, ebbe legalább gondolkodtak kicsit a grafikán és nem csak rávágtak egy csajt meg egy tulipánt.
Holland (2010)Cherry: Az eredeti, csak kicsit változtattak rajta. Különösebb hozzáfűznivalóm nincsen.

Tia: Na, már megint.....NOPE!!!
Holland (2012)


Cherry: Már megint. Ki az a barna hajú csaj??? Ez nagyon nem tetszik. Nem illik a történethez, nem illik a műfajhoz.

Tia: Ez még rosszabb, mint a lányok, akiknek tulipán nőtt az arcukba. Ez borzalmas!
Indonézia (2010)Cherry: Nekem ez egy kicsit sok. Ott van a tulipán, ott van Ever, teljes valójában, szőkén, kapucnis pulcsival, de valahogy így az egész egybe fejfájdító.

Tia: Nekem ez a borító tetszik, van mögötte munka, de valóban kicsit sok, viszont szerintem ez annyira nem vészes, mert ötletes és szép a kivitelezés.
Bulgária (2010)Cherry: Ez tetszik. Az alapséma az eredetié, de jó, hogy nem látszik több a lányból, jók a színek és ötletes és mutatós a mintázata.

Tia: Na, végre nem csak egy oda biggyesztet tulipán, hanem valóban a kezében tartja, de az, hogy csak a tulipán szirma a piros és kép többi része kékes-lilás az eléggé bénán néz így ki, plusz nem tetszik a hátsó textúra sem, ezek az inda féle valamik.Török (2010)Cherry: Tulipán pipa, Szőke haj pipa, kék szem pipa. Összességében mégsem az igazi.

Tia: Megint csak megetetik a lánnyal a tulipánt, de legalább itt minden színes és nincs az az undi kékes-lilás valamilyen szín.Lengyel (2010)


Cherry: Nem. Mint egy béna photoshop. A lányról pedig valószínűleg már tudjátok a véleményemet.

Tia: Jézusom itt még rikítanak is a virágok és már meg is némították a lányt (aki mellesleg nagyon nem passzol a sztorihoz). Ez is egy nagy NEM.
Litván (2010)Cherry: Hát, ezt nem bonyolították túl xd. Nem rossz...

Tia: Egyszerű, de nem rossz.Vietnam (2010)


Cherry: Furi a lány pofija, de az összhatás nem borzalmas. 

Tia: Hát ez elég bizarr, olyan sápatag és a lány feje kicsit deformáltnak tűnik.


Szerbia (2009)
Cherry: Nem. Ez e történet nem egy tengerparti lányregény. Nem.

Tia: Hát ez .... nem... ez egyszerűen csak nem.Szlovénia (2010)
Cherry: Mi ez a zöldség? xd Ever különleges, de nem egy földönkívüli vagy egy lápi szörny.

Tia: Na, itt meg már zöld, de legalább nem lóg a fejébe a tulipán csak úgy, hanem a címnél kap inkább helyet, ez dicsérendő. A többi része viszont már kevésbé, a modell ugyan szép, de ez az arc közepétől a borító széléig való fokozatosan zöldbe átmegyünk dolog nem jön be.Thaiföld (2009)Cherry: Fura, minden tekintetben fura. A betűtípus tetszik. 

Tia: Ez fura, de tetszik. A betűtípus nagyon szép. A tulikák jók ott alul és a lánynál meg jó, hogy nem látszik az egész arca csak a kék szeme rikít. Szép, nekem bejön. 


Orosz (2010)Cherry: A séma az eredeti. Nem igazán bejövős...

Tia: Még mindig borzalmas ez a fajta megoldás.


Cseh (2010)


Cherry: Csak ismételni tudom magam: Ever nem egy földönkívüli. Mik azok a szemek, Mi ez a furcsa árnyékolás? Nem tetszik. °^°

Tia: Ez a lány valóban úgy néz ki, mint egy földönkívüli, plusz olyan fejet vág, mintha gyomor görcse lenne és még a színek sem túl jók, meg megint ott a képbe mászó tulipán....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése