2016. július 8., péntek

Would You Rather Book Tag

Sziasztok! Ma egy kihívással jelentkezünk, aminek az a lényege, hogy választanod kell két opció közül, hogy melyiket tennéd meg/szereted jobban inkább. 
Ha valakinek van kedve, írja meg komiban, hogy ő miket választana, vagy ha megírja a blogjára és belinkeli, akkor szívesen lecsekkoljuk ő miképpen gondolkodott.
Íme a kérdések, lejjebb pedig a válaszaink:

1. Inkább csak sorozatokat olvasol vagy egyrészes könyveket?
2. Inkább olyan könyveket olvasol, amiknek a főszereplője nő, vagy olyanokat, amiknek férfi?
3. Inkább női vagy inkább férfi szerzőktől olvasol?
4. Inkább boltban vagy inkább online vásárolsz könyveket?
5. Inkább film vagy inkább sorozat készüljön a könyvekből?
6. Inkább olvasnál 5 oldalt naponta, vagy 5 könyvet hetente?
7. Inkább lennél profi könyv kritikus, vagy szerző?
8. Inkább olvasnád el ugyanazt a 20 legkedvencebb könyvedet újra meg újra, vagy mindig új könyveket?
9. Inkább lennél könyvtáros, vagy könyvesbolt tulajdonos?
10. Inkább olvasnál csak a kedvenc műfajodból vagy csak a kedvenc szerződtől?
11. Inkább olvasnál csak a kedvenc műfajodból vagy minden műfajból, kivéve a kedvencedből?
12. Inkább csak fizikai/papírkönyveket olvasnál, vagy csak ebookokat?

Cherry:

1. Én leginkább sorozatokat olvasok, kevés egyrészes könyvem van és ha választanom kellene, akkor is a sorozatokra voksolnék, ezekben ugyanis általában jobban kibontakozik az adott történet világa, több időt tölthetünk el a karakterekkel, megszeretjük őket és egy hosszú kaland során mindvégig velük tarunk. Az egyrészes könyvek szereplőinek nevére pedig sokszor nem is emlékszem.

2. Hát, ez egy nehéz kérdés. A legtöbb eddig olvasott könyvemben nő/lány volt a főszereplő, ezért ezt választom. Nincs sok tapasztalatom férfi főszereplős könyvekkel kapcsolatban, ezért nem ugranék az ismeretlenbe, de ha nő a főszereplő ne legyen egy hisztis kis pi... khm. Szóval legyen egy életrevaló, öntudatos karakter.

3. Itt is azt kell mondjam: a legtöbb általam olvasott könyv szerzője nő volt, viszont ez azért nehéz, mert ha a női szerzőt választom, azzal hátat fordítok Böszörményi Gyulának és az Ambrózy báró eseteinek, amit csak nagyon nehéz szívvel tudnék megtenni. Mégis, ha nagyon muszáj választanom, akkor a női írókra szavazok, már csak a saját olvasási statisztikám alapján is.

4. Ez könnyű, online. Nagyon kevés olyan könyvem van, amit személyesen a boltból hoztam haza. Először is, mert neten általában olcsóbb, nagyobb akciók vannak, plusz ha jól jön ki a lépés (vagy van kuponunk) ingyen házhoz is szállítják, de ha pl. a boltba is rendeled pick pack pontra, legalább biztos lehetsz benne, hogy ott lesz a könyv, mert lehet, hogy a boltban is ugyanakkora akció van rajta, de nincs rá garancia, hogy meg is találod a keresett példányt. (Mert pl, abban az üzletben épp nincs, vagy már elfogyott).

5. Ömm... azt mondanám, hogy sorozatot, mert akkor elég idő van arra, hogy kibontakozzon a történet és nem kell annyi mindent kihagyni belőle, mint egy filmnél pl, ahol másfél órába nem fér bele minden részlet. Viszont vannak olyan könyvek, amelyeknek bőven elég egy mozifilm, mert úgy kerek a történet és nincs bennük annyi szál és történés, hogy sorozatot lehessen belőle gyártani. Ennek ellenére, én mindenképp a sorozat mellet rakom le a voksomat.

6. Ha képes lennék elolvasni egy héten belül 5 könyvet akkor azt választanám, mert 5 oldal/nap, az nagyon nagyon nagyon kevés.

7. Szerző!!! Régi nagy álmom, hogy egyszer író legyen belőlem, de addig akár kritikusként is dolgoznék, de az írás a legnagyobb vágyam!!!

8. Mindig új könyvet! Egy idő után minden könyv unalmassá válik, és nem tudnám elképzelni, hogy ne ismerkedjek meg újabb és újabb történtetekkel.

9. A személyiségemhez inkább a könyvtáros illik, mert egy könyvesboltot birtokolni nagy felelősség és rengeteg munka, de szívem szerint inkább könyvesboltot szeretnék.

10. A kedvenc műfajomból, mert az több könyvet foglal magában, mert mi van ha a kedvenc szerzőm csak 10 könyvet ír életében? Akkor csak tíz könyvet olvashatok? Ezen kívül, a kedvenc szerzőm valószínűleg azért a kedvencem, mert a kedven műfajomban alkot.

11. Na ez már kicsit nehezebb, mert pl. attól, hogy imádom a fantasy-t még más történeteket is kedvelhetek, és mi van akkor, ha egyszer már nem fogom bírni az ilyen történeteket. De ez csak feltételezés és én inkább a biztosban hiszek. Tudom, hogy mi az, amit most szeretek és bízom benne, hogy nem fogok ráunni, ezért inkább csak a kedvenc műfajomból olvasnék.

12. Papír! Van ebook olvasóm, de mániákus könyvgyűjtő vagyok és ebookon általában csak olyan könyveket olvasok, amiket nem akarok megvenni pl. klasszikusokat.


Tia:

1. Én inkább a sorozatokat szeretem, mert ha esetleg nagyon megszeretem a könyvet jobb több időt eltölteni abban a világban a megkedvelt karakterekkel. Ugyan mostanában többet olvasok egy részeseket, de maradok a sorozatnál, már csak azért is, mert a legtöbb kedvenc onnan kerül ki.

2. Nem sok könyvet olvastam eddig férfi szemszögből, de amit igen sokkal jobban tetszett, mint a női szemszög. Sokkal jobban szórakozatott. Nem tudom pontosan megmagyarázni miért, de talán azért, mert látszik, hogy miben és mennyire gondolkodik másképp a férfi nem, mint mi nők és így valamilyen szinten betekintést nyerünk a pasik lelkivilágába is.

3. Hát régebben nem igazán olvastam férfi írótól, de Mark Lawrence könyvei nagyon bejöttek és Stephen Kingtól is sikerül egyre több könyvet olvasnom, szóval a férfiakhoz pártolok ennél a kérdésnél is.

4. Boltban szeretek körbe járni az üzletben, a kezembe venni a könyvet, megforgatni, bele olvasgatni és a könyvesbolt illata semmivel sem pótolható.

5. Hát, ez a könyvtől függ szerintem, mert ha valaminek elég egy mozi film hosszúság, akkor minek tovább ragozni? Viszont ott a másik szemszög, amikor meg ugyebár az a másfél óra nem elég, szóval ezért inkább a sorozatot mondanám, mert ha minden jól megy, akkor nem jön első évad utána  kasza és jobban ki lehet fejteni a dolgokat, nem kell sietni sehova. (Meg azért is, mert sorozat függő vagyok és jó amikor a kedvenc könyvemet sorozat formában is élvezhetem több részen át.)

6. Hát ha gyors olvasással jár, akkor a heti öt könyv. A saját normál tempómban képtelen lennék, kevés lenne az idő, de mivel a gondolat magában jól hangzik, ez a választásom.

7. Profi szerző. Ölni tudnék egy G.R.R.Martin féle fantáziáért és tehetségért.

8. Hát inkább az újabb és újabb könyveket választom, mert hiába kedvencek szerintem meglehet őket unni, plusz rossz lenne lemaradni az újdonságokról.

9. Könyvesbolt tulajdonos, mert az király. Nem tudom, hogy tudnám-e vezetni vagy két hét után csődbe menne, de hát ha nem próbálom nem tudhatom, nem? Könyvtáros lehetek a csőd után is. :D

10. A kedvenc műfajomból, mert ide tartozik a kedvenc szerzőim többsége is, meg hát azét ez több könyvet ígér. Egy műfajon belül találsz több ezret, de egy szerzőtől már nem hinném.

11. Csak a kedvencemből, nem bírnám elviselni a világot fantasy nélkül.


12. Egyértelműen papír. Nagyon nehezen veszem rá magam arra, hogy ebookot olvassak. Sokkal jobb érzés a kezedben tartani és érezni a könyv illatát, mint azt a nyomi kis pici, lapos képernyőt bámulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése