2016. július 25., hétfő

Vörös hajú főszereplőnők a könyvekben

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöm a vörös hajú főszereplőnőket azokból a könyvekből, amiket eddig olvastam. A lista idővel valószínűleg bővülni fog. 
Éppen egyik saját történetem szereplőit tervezgettem, mikor elgondolkodtam az egyik lány hajszínén és felmerült bennem a vörös, aztán bevillant, hogy valamiért elég gyakoriak a kis narancs loknis leányzók a mai YA könyvekben, utána pedig elkezdtem kijegyzetelni az ilyen szereplőket az olvasmánylistámból. Ez lett az eredmény:

Az első: Elisabetta Gnone: Fairy Oak sorozat. - Vanilia és Pervinka. Ez egy különleges eset, mert a két főszereplőlányon kívül, körülbelül a falu háromnegyede is vörös hajú. Ez egy ilyen hely: tündérek, boszik és szeplős vöröskék.
Cassandra Clare: A végzet ereklyéi - Clary
Ide egy fanartot választottam, mert sem a film, sem a sorozat nem nyerte el igazán a tetszésemet. 

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt - Nora. Ő elvileg barna hajú, de Folt szerint vörös:

"Folt elmosolyodott. 
- Természetes vörös a hajad? Csak bámultam rá.
 - Nem vörös a hajam. 
- Utálom, hogy nekem kell elmondanom, de vörös. Tüzet is gyújthatnék rajta, akkor sem lenne vörösebb. 
- Az én hajam barna. - Szóval talán van egy icipici, elenyésző mennyiségű vöröses árnyalat benne. Attól még barna hajú lány vagyok. - Csak a világítás miatt - tettem hozzá. 
- Aha, talán csak a villanykörték. - Folt szájának mindkét sarka mosolyra húzódott, és arcán megjelent egy gödröcske."


Claudia Gray: Evernight - Bianca OlivierLibba Bray: Rettentő gyönyörűség - Gemma DoyleCat Patrick: Forgotten; Úgyis elfelejtem - London Lane. Vörösesbarna.
Kody Keplinger: The DUFF; A pótkerék Bianca Piper. Vörösesbarna.

„Új színben láttam a visszatükröződő képet, hiszen olyasmit tudtam meg, amire eddig nem is gondoltam. Megzabolázhatatlan, hullámos vörösesbarna haj. Hosszú orr. Vastag combok. Kis mell. Ja. Tök egyértelműen így néz ki egy Duff. Hogy lehet, hogy eddig ez nekem nem esett le?”Kiera Cass: The Selection; A Párválasztó - America Singer


Cat Clarke: Entangled; Összekuszálva - Grace Carlyle. Festettvörös.

"Miután kifésültem Sal haját, gyorsan átkeféltem a sajátomat is (unalmas barna a RENGETEG vörös festék alatt), aztán leültem az ágy szélére."


Hát, egyenlőre ennyi, de folyamatosan frissülni fog, ha az olvasmányaim során találkozok vörös hajú főszereplőlányokkal. 
-Cherry
2 megjegyzés:

 1. Tavi Kata - Sulijegyzetek --> Lilla :))
  Amugy nagyon kis cuksi bejegyzes lett:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a tippet, tervben van az elolvasása a könyvnek :)

   Törlés