2016. július 19., kedd

Ha a pasid ver, az azt jelenti, hogy szeret! Reakció

Sziasztok! 

Ez a 100. bejegyzés a blogon, és úgy döntöttünk, hogy ezt egy reakció bejegyzéssel, vagyis egy videónak a kielemzésével ünnepeljük meg. 
A cikk nem lesz káromkodástól mentes, de azért próbáljuk visszafogni magunkat.

Maga a videó majdnem 2 éves, de mi csak nemrég bukkantunk rá, ezért lehetségesnek tartjuk, hogy köztetek is van olyan, aki még nem látta. Ez a videó felháborító, kiakasztó és dühítő.
Már a lány hangjától és beszédstílusától is kiráz a hideg. 


Cherry:

Én bizonyos értelemben radikális embernek tarom magam, ezért az első reakcióm erre a videóra azt volt, hogy: Miért él ez a lány egyáltalán? Aki hülye haljon meg, de haljon meg csendben otthon és ne adjon ilyen idióta tanácsokat könnyen befolyásolható lánykáknak és veszélyeztesse ezzel az életüket.
A videó angolul van, nem fordítjuk le az egészet, csak leírjuk  lényegét: 

Azt ecseteli ez a lény (a továbbiakban nem veszem emberszámba), hogy ha a pasid megüt téged, akkor maradj vele, mert ("that niga fuchin' loves you"), mert az a niga kibaszottul szeret téged, mert azzal, hogy megüt téged, azt kockáztatja, hogy te feljelented és neki ezért fizetni kell vagy börtönbe kerül, és ezt mind érted kockáztatja... 
What the fuck?! De most komolyan? Mondjuk ezt a lényt én is megverném, megérdemli. Basszus egy légykakinyi logika sincs abban, amit mond. Érted kockáztat, na persze, mintha muszáj lett volna neki megütni téged. Hülye p*csa. 
Tovább: Azt mondja, hogy le kell térdelned és imádkoznod és remélned, hogy nem ad még egy monoklit a szemed alá vagy nem öl meg. Mert az a srác, aki ilyet csinál egy lányért - nem lánnyal, lányÉRT! - úgy értem ez csodálatos - mondja ő - mert nem sok srác van, akik annyira törődnének veled, hogy megteszik ezt érted és ezt értékelned kell. 

Ez az izé, már volt Dr. Philnél is, aki rendesen kiosztotta, de nem tudom, hogy felfogott-e a nőstény, hogy mit is magyaráz neki. 

Arról beszél, hogy a barátjától kapott egy monoklit a minap, de ez nem a pasi hibája volt, hanem az övé, mert a srác meg akarta ütni, de ő elmozdult és így a szemét találta el. 
Mondjuk ettől a csajtól az én tenyerem is viszket. 
Most nem látszik, hogy monoklija lenne, mert a pasija megkérte, hogy sminkkel takarja el, hogy mások ne lássák. És értékeli, hogy a pasi ezt tette vele, mert azt mutatja, hogy mennyire törődő. 
A csaj térden állva könyörgött a srácnak, hogy ne hagyja el őt, miután a pasi megütött, mert ez a nyomorék rájött arra, hogy tiszteletlen volt a pasijával és ezentúl követni fogja az utasításait. 
És végül azt a tanácsot adja, hogy ha a pasid ver, maradj vele, mert kibaszottul szeret téged.

Na gyerekek, akik nem akadnak ki ezen a csajon, azokkal valami nagy probléma van. Éppen azon fáradozik az emberiség, hogy megszüntessék a családon belüli erőszakot, nem kellene reklámozni és pozitív dolognak beállítani, mert ez beteg dolog. És aki ilyen helyzetben van, az gondolkodás nélkül hagyja ott a párját/családtagját ha megteheti, vagy kérjen segítséget, mert az ilyenek nem változnak meg. NEM SZERETNEK TÉGED! BETEG ÁLLATOK! 

A videót egyébként a lény a saját facebook oldalára töltötte fel és egy másik felhasználó rajta fel youtubra. Ott jelenleg 234956 megtekintésnél jár, van rajta 560 like (az emberiség azon része, amely megérett a pusztulásra) és 5403 dislike. 

Ha ilyen témában kerestek megoldási javaslatokat ajánlom figyelmetekbe a Glee harmadik évadának 18.részét. Az pont ezzel foglalkozik és helyesen vesézi ki a témát.
Itt a magyar feliratos link hozzá: http://indavideo.hu/video/Glee_3_evad_18_resz_magyar_felirattal?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

Ennek az istencsapásának amúgy még van ehhez hasonló "okos" gondolatokkal megtűzdelt videója, de az csak szimplán hülye és nem ilyen káros, mint ez. Annak a címe: Ha fekete vagy, nem vagy afrikai:

Ez egy reakcióvideó, inkább ezt linkelem be, mert így viccesebb. (Angoltudás szükséges.)Tia:

Hát ez a videó maga a borzalom, mikor először láttam nem hittem el és az járt a fejemben, hogy ezt nem gondolhatja komolyan, pedig de. Ennél még egy zsák krumplinak is több esze van, mint ennek a csajnak. 
Azt állítani, hogy valaki azért ver meg, mert szeret.... én nem is értem, hogy ez honnan jött neki. Nem vagyok erőszakos típus, de néha egem is elkap az érzés, hogy valakit megütnék, de akkor az azért van, mert haragszom rá, feldühített vagy csak szimplán utálom és irritál, de akiket szeretek még senkinél nem jutott eszembe, hogy úgy fejezzem ki az iránta érzett szeretetem, hogy megütöm. Valószínűleg valami másik bolygón lakik, ahol ha szeretsz valakit ölelés helyett például lekeversz neki egy pofont.
Ha a mindennapokban is tényleg ilyen mogyoró agyú, akkor nem csoda, hogy kap innen-onnan egy két pofont, ha valaki ilyennel kellene együtt élnem én is megütném néha. 
De nem is a csaj borzalmasan kevés esze a legrosszabb ebben a videóban, hanem az, hogy ezt reklámozza és másokat biztat, hogy maradjanak az agresszív pasijukkal, mert az kibaszottul szereti őket. Hol ebben a logika kérem? 
Ha a párod ver, akkor pakolj össze és húzz otthonról! Tudom, könnyebb mondani, mint megtenni és nem is voltam még ilyen szituációban szerencsére, de engem egyszer ütne meg a párom, úgy otthagynám, hogy csak lesne és még fel is jelenteném. Valószínűleg nem lenne ilyen egyszerű, mint ahogy leírtam, mert ott vannak az emberi érzéseink és gondolom, hiába ütne meg még valahol attól szeretném és remélném, hogy megváltozik stb, de ilyen estben muszáj ezeken túl lendülni különben csak nekem lenne rossz, mert az ilyen emberek nem változnak. Aki agresszív és ver másokat (azokat is, akiket elméletileg szeret), akkor ott valami nem oké a fejében, sem érzelmileg, sem lelkileg és ezen nem igen fog tudni változtatni az illető. Szóval szerintem ilyen estben egy ilyen kapcsolatból a lehető leghamarabb ki kell lépni.
Aztán jön ez a nyomi, aki elkezdi youtubon terjeszteni, hogy ez milyen király dolog és ez azt jelenti, hogy mennyire szeretnek. A youtubeot szerintem a világ összes internet felhasználója böngészi, gyerek, felnőtt, idős, mindenki. Ha valaki, olyan akad rá erre a videóra, aki könnyen befolyásolható és hiszékeny, akkor annak könnyen megeshet, hogy ez lesz a halálos ítélete, mert elhiszi, amit ez a fruska terjeszt és senkinek nem fog szólni, ha ilyen történik vele, mert úgy fogja gondolni, hogy ez teljesen normális dolog és pasija szereti.
Plusz ott van az a másik videója, amit Cherry belinkelt.....
Így zárójeles kérdés a Youtubhoz: A túl sok káromkodást vagy erősen szexuális dolgokat tartalmazó videók többségét letiltják, de az ilyet felengedik? Meg már jelentéktelenebb dolgok miatt is halottam letiltásokról és akkor ezeket meg felengedik. Pedig ezek jóval károsabb hatásúak szerintem, mint azok. Na mindegy..
Visszatérve a második videóra, nem gondoltam volna, hogy fekete bőrűnek lenni egy külön kultúra (igen szerinte a bőrszín kultúra függő) és nincs közöd az afrikaiakhoz, mert az megint egy másik kultúra, de így, hogy mondja tök logikus..... ja, nem. 
/Ha esetleg nem tudnál angolul vagy ilyesmi, a lényeg, hogy arról beszél, hogy feketének és afrikainak lenni két különböző dolog. Szóval közölte az egyik barátjával, hogy ha ő afrikai, akkor nem fekete, mert az ex-pasija fekete és sosem beszélt neki arról, hogy lenne afrikai felmenője /tök logikus nem?/ éppen ezért ezer százalék, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz./
Ja, és a legviccesebb az egészben, hogy hozzá teszik, hogy mielőtt valakinek a kultúrájáról beszélsz előbb jó, ha utána nézel, mert különben you gonna sound stupid as fuck. Mondjuk, igaza van és ő rá a példa, hogyha nem tudod, miről beszélsz, kurva hülyén fogsz hangzani.
Szerintem ezt a csaj a kevéske kis IQjával el kellene különíteni, bezárni egy szobába vagy konténerbe és egy veszélyes hulladék feliratú matricát ragasztani rá.
Mindenki csodálkozik, hogy szobanövényként élek, mikor ilyen emberek vannak oda kint.
Most pedig megyek és keresek egy saját bolygót, és ha nem találok, akkor csak leülök valamelyik sarokba és megsiratom az emberiséget. 


Ennyi lett volna ez a reakció bejegyzés. A véleményeteket a videóval kapcsolatban nyugodtan osszátok meg velünk kommentben, illetve, ha szeretnétek még ilyen típusú cikkeket, jelezzétek! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése