2016. július 21., csütörtök

Apró-moly korom könyvpusztító szokásaiSziasztok!

Nemrégiben új könyvespolcot kaptam, ami okán nekiálltam átrendezni a könyveimet, és sajnos nemegyszer szívfájdító látvány fogadott a pakolás során. 

Már nagyon régóta olvasok - még az oviban megtanultam olvasni - de igazi könyvmolynak talán olyan 13 éves koromtól mondanám magamat. Sajnos ekkortájt még nem igazán vigyáztam a könyveim épségére, leginkább két okból:
1. Mert úgy gondoltam, hogy mivel az enyéim a könyvek, azt csinálok velük, amit csak akarok. (Rettenetes gazdi voltam :( )
2. Mert ha bármi sérülés is érte az adott könyvet, azt mondogattam magamnak, hogy semmi probléma, ez a múltam kis darabkája lesz, egy emlék.

Hogy miért is mesélek én most erről? Egyrészt, hogy kiírhassam magamból a bánatot, másrészt pedig figyelmeztetni szeretnék minden hozzám hasonló, könyvpusztító molyt, hogy ne tegyék, amit tesznek mert később  még megbánhatják. BŰNEIM LISTÁJA:

1. Nem használtam könyvjelzőt, a lapok sarkát hajtottam be.
2. Sok kemény kötéses könyvem védőborítóját elveszettem. (Pl: Maggie Stiefvater: Shiver, Linger)
3. Forró nyári napokon, mikor csak úgy tudtam életben maradni, hogy jeges fürdőt vettem a kádban, néha hajmosással egybekötve, hagytam, hogy a rózsaszín samponhab a lapokra csöpögjön. (Benina: Bíborhajú valamelyik része)
4. Megtörtem a vastagabb könyvek gerincét. (Nem véletlenül. Nem is direkt, hogy csak azért is legyen megtörve, egyszerűen csak nem törődtem vele, kényelmesen akartam olvasni.)
5. Amit nagyon nagyon bánok: Szerencsétlen Csontváros, 2009-es, első kiadás :( . Azt hiszem a reptéren vettem, mielőtt nyaralni indultunk. A tengerparton olvastam, nem törődve a könyv épségével, így szerencsétlen Csontvárost eléggé átáztatta a Vörös-tenger sós vize. A borító belseje fehér foltos lett, a lapok hullámosak, a külsején pedig - nem is tudom mi a neve pontosan - az az átlátszó vékony hártya a szélénél kicsit elválik a papírtól. Nem szép látvány. :(
6. Az "Amikor életemben először" borítóján, a lány szemét és száját feketére színeztem.
7. Két könyvemre matricát ragasztottam.

+1 Amiről nem én tehetek (legalább is szerintem). Párszor újraolvastam a "Pokoli báléjszakák"-at és kicsit szétesett. Pár oldalt jelenleg a cellux tart össze.

Azt hiszem ennyi.
Meggyóntam bűneim.

Várom a feloldozást.


-Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése