2015. október 27., kedd

Unpopular Opinions Book Tag

Sziasztok, ma egy könyvkihívást hoztunk nektek. Már a címéből kiderül, hogy nem fognak mindenkinek tetszeni a válaszok, amiket a kérdésekre adunk, de pont ez a lényeg. Őszintén vallani arról, hogy valamit nem kedvelsz annak ellenére, hogy népszerű és sokan szeretik. 
Csapjunk is bele:
/Sima betű: Cherry, dőlt: Tia/

1. Egy népszerű könyv, vagy könyvsorozat, amit nem kedvelsz.

- Nem tudom, hogy mások, hogy vannak ezzel, de számomra ez a könyvsorozat egy nagy csalódás volt. Az első pár könyv tetszett. Nem is kicsit, de aztán a kedvenc fő gonoszom halála után a színvonal zuhanó repülésbe kezdett. Az utolsó könyvet már kín keservek közt olvastam végig, és mikor befejeztem legszívesebben a falhoz vágtam volna. 

Alyson Noel: Halhatatlanok (Evermore sorozat)- Hát nekem egyetlen egy van, ami erről a mondatról beugrik az pedig, (ahogy Szirmai is tökéletesen megfogalmazta) A hányinger ötven árnyalata. Elkezdtem olvasni, mert egyik barátnőm mondta, hogy ez ilyen jó, meg olyan jó, de a hatodik fejezetig bírtam, a továbbiakat csak átfutottam. Kritikán aluli dolog, még szerencse, hogy kikölcsönöztem és nem meg vettem. (Bár sajnos, így nem tudtam felgyújtani)

E.L James: A szürke ötven árnyalata 2. Egy könyv vagy könyvsorozat, amit úgy tűnik mindenki utál, de te kedveled.

- Konkrétan olyan könyv nincs, amit mindenki utál, de én szeretek, inkább csak olyan, ami szerintem nincs eléggé értékelve. 

Takami Koushun: Battle Royale
- Ömm... hát ilyet nem tudok. Én is csak egy olyat mondanék, ami szerintem nem kap elég figyelmet (de szerencsére, úgy tűnik ez kezd változni), Mark Lawrence Széthullott birodalom trilógiája. (Zseni ember, zseniális könyvekkel! Tessék meglesni az alkotásait!)

Mark Lawrence - Széthullott birodalom


3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő végül nem azzal jön össze, akivel szeretted volna, illetve egy OTP amit nem kedvelsz. (SPOILER!)

- Konkrétan nincs olyan könyv, amiben nagyon zavart volna, hogy a két szereplő összejött, (sorozat van, de az nem ide tartozik, ha szeretnétek kifejtem komiban) viszont nagyon unom már, hogy a csaj mindig a szőke herceg mellet köt ki. Aki a főszereplő, egy jófiú, ha nem is jófiú, akkor is szívbemarkoló indoka volt arra, hogy rossz útra tévedjen. Holott (mint például abban a sorozatban) a mellékszereplő, a "barát" sokkal többet tett a lányért és sokkal több érzést táplált iránta, miközben a főszereplősrác szinte egész idő alatt közömbös volt, vagy csak túl büszke. 

- Hát nem tudom ezen sokat gondolkodtam, de nem igen van ilyen. Régebben utálkoztam még azon, hogy Harry nem Hermioneval jött össze, hanem Ginnyvel, de nem tudom, hogy ez mennyire számít annak. :D

4. Egy népszerű könyv műfaj, ami nem jön be.

- Úgy mondom ezt, mint egy Doctor Who rajongó. Nem tudom, hogy hogy tudott ez a sorozat ennyire megfogni mikor könyves kategóriában viszont nem igazán szívlelem a Sci-fit. Valahogy az ilyen könyvek nem tudnak megfogni, főleg azok nem, amik a távoli jövőben játszódnak. 

- Egyetlen egy műfaj van, amit nem viselek el az a túlzott, csöpögős romantika. Nem tudom, hogy ez mennyire népszerű vagy sem, mert nem követem nyomon, de utálom. Ezzel nem azt mondom, hogy ne legyen a könyvben semmilyen romantika, normális keretek között még szeretem is, de tudjátok, vannak azok a lányregények... Na, azokat soha!

5. Egy népszerű vagy sokak által szeretett karakter, akit nem kedvelsz.

- Oh, oké. Itt nem lesz újdonság, ugyanis a két szereplő, akit nagyon irritálónak találok, azok a "nem kedvelem" könyvsorozatomból kerültek ki. Ever és Jude.
Evert, mint a sorozatot, az elején még kedveltem, de az utolsó könyvben nagyon felbaszta az agyam. Rávesz egy több száz év óta halhatatlanságban és teljhatalomban élő embert, hogy adják fel együtt a tökéletes létet a lelkük üdvéért, mert csak úgy lehetnek tökéletesen boldogok. WTF? Én ennél a pontnál hagytam volna el ezt az őrült némbert. 
A másik Jude, az indokolatlan mellékszereplő, aki fogalmam sincs, hogy  miért él. Belekontárkodik mások dolgába, folyamatosan elcsesz mindent és egyszerűen idegesítő már a jelenléte is. Végig imádkoztam, hogy halljon már meg. 

- Sokan szeretik, de én nem birom? Pff.. mit tudjam én. Nem igazán van olyan, akit ne bírnék. Talán Elena a TVD-ből, de mivel a könyvekből csak az első kettőt olvastam, ezért csak a sorozat alapján ítélek az meg ugye teljesen más. Még Katnisst sem bírom annyira, de könyvet itt meg egyáltalán nem olvastam, itt is csak filmes változat alapján tudok nyilatkozni, de ez így gondolom nem ér, szóval nem tudok ilyet mondani.

6. Egy népszerű szerző, akiért nem vagy annyira oda.

 - James Dashner, talán. Nincs különösebben olyan író, akit ismerek, de nem kedvelem a munkáját. Dashner talán azért, mert szerintem ezt már csak a pénzért csinálja. Az első kötet: Az útvesztő nagyon tetszett, egy nap alatt végeztem vele, izgi volt, de itt kellett volna befejezni, hosszabbra írni a könyvet és valami logikus lezárást adni neki. Mert a második rész végig szenvedtem, egyszerűen nem olvastatta magát és bár a harmadikat még nem kezdtem el, azt mondták, hogy az még rosszabb.- E. L. Jamesért és a szürke szent teheneiért, meg a basszanytyúiért!

7. Népszerű könyves klisék, amikbe már belefáradtál. (pl. az elveszett királylány, vagy a szerelmi háromszög, stb.)

- Van pár belőlük. Egyrészt nem értem, hogy miért van. hogy a legtöbb YA könyv főszereplője alacsony, ráadásul sosem az a problémája, hogy van rajta egy két plusz kiló, hanem, hogy túl vékony ezért nincs melle és nem nőies. 
A szülők halála. Miért nyírják ki mindig szerencsétlen anyukát és apukát?
Szex. Több olyan könyvsorozat van, amiben a főszereplők egyik nagy problémája, hogy valamiért nem tudnak egymással lefeküdni. (varázslat, átok, különböző faj) 

- Van pár belőlük. Ezek, amiket Cherry felsorolt felettébb idegesítőket, valamint a szerelmi háromszögektől tudok a falra mászni, főleg azoktól, amelyikekben előre tudod, hogy melyik srácot választja végül, de azért még ezer évig szenved a főszereplő, ja meg a nyámnyila főhősnők, akiket mindig meg kell menteni és folyamat csak sírnak, hogy nekik milyen rossz és sajnáltatják magukat.

8. Egy népszerű könyvsorozat, ami nem érdekel.

- Szent Johanna gimi. Nem, egyszerűen nem izgat.


- Szent Johanna gimi, szintén. Más nem jut eszembe, de igazából a Maze runner sem, pedig a filmet szerettem, de a könyv egyáltalán nem. (Jó a filmet is csak azért néztem meg, mert Dylan O'Briené a főszerep, de ha nem így lenne nem tudom, mennyire izgatna. Talán semennyire.)

9. Azt mondják: "A könyv mindig jobb, mint a film", de melyik az a film vagy sorozat adaptáció, ami jobban tetszett, mint a könyv? 


- Sortalanság. Nem tudom, hogy a könyv, hogy lett Nobel díjas, mert az írásmódja szörnyű, egy gimis fogalmazás maximum. Viszont a filmet nagyon élveztem és bár a forgatókönyvet szintén maga Kertész Imre írta, mégis adott valami pluszt és élvezhetővé tette a művet. 

 - Nekem a Trónok harca sokkal jobban bejön sorozatban, mint könyvben, valamint Diana Gabaldon Outlanderje is nagyon jó. Szerintem ebben a két sorozatban nagyon pontosan járnak el és nagyon jól visszaadják a könyveket, sőt néha szerintem még túl is tesznek a könyveken.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése