2015. március 15., vasárnap

Nagy Ildikó - Second chance - Kritika

Szia Ildikó!

Először kezdeném a blogod külsejével. Egyszerű az elrendezés, könnyen ki lehet rajta igazodni.
A színek kicsit lehangolóak. Minden szürke és fekete, amitől olyan sötét és életkedv romboló lesz. Nem egy szerelmi történet ugrik be róla. Ezek a színek inkább a horrorhoz, misztikus, sötét dolgokhoz passzolnak. Képzeletbeli pacsi azért, hogy a betűk nem fehérek fekete alapon és így nem sütik ki olvasás közben az ember szemét.
A fejléced első ránézésre jól néz ki, de ha közelebbről meglessük, akkor látni, hogy az összemosások nem a legjobbak és furcsa az elrendezés is. Az az álomfogó, a madarak, a kosárpalánk és a két alak nem a legjobban vannak össze illesztve. A lány arcában például benne vannak még a madarak, az álomfogó pedig túl nagy, a kosárpalánkos rész pedig sokkal élesebb kép a többihez képest és ez elvonja a figyelmet a két lényeges személyről. Igazából ötletes, de nem ártana kicsit átrendezni, átszerkeszteni.
Összességében egész pofás és csinos blog, de én még dolgoznék rajta.

Most lássuk az írásod. Gördülékeny, befogadható és letisztult. Eltudtad érni, hogy mindent eltudjak képzelni és filmszerűen összeállhanak a részek a fejemben. A legjobban a parkos, beszélgetős, fáramaszos jelenetet sikerült számomra megelevenítened. Mondhati az volt a kedvencem. 
Helyesírási hibákba csak nagyon ritkán futottam bele. Csak néha akadt ékezet hiány, elírások, de ezek tényleg csak egyszer-kétszer furdultak elő. 

Jöjjön maga a történet és a karakterek.
Rose, egy kedves, okos, gazdag, művész lelkű, jó kislány beleszerett az iskolájukba érkező új fiúba, Ash-be, aki egy tipikus rossziú, bűntetett elő élettel.
A történet alapjában véve egy tipikus rossz fiú-jó kislány love story, számomra kicsir hasonlít a Három méterrel a felhők felettre. Legalábbis néhany elem, mint például a srác bűntetett elő élete, megegyezik annak a sztoriaban megtalálható dolgokkal. Valamint picit a Gleenek a hatását éreztem rajat az ének szakkörös részeknél.(Elhanyagolandó hozzáfűzés: A Glee feldolgozásos Rachel/Jesse páros Helloját imádom.) Viszont ezek a kis hasonlóságok nem zavaróak, mert nem szúrják ki az ember szemét és ügyesen a sajátoddá, egyedivé változtattad ezeket a dolgokat. (Ha estleg egyiknek sincs hozzá közze bocsánat. Csak nekem ezek ugrottak be.)
A karakterek miatt is jár egy plusz pont (annak ellenére, hogy nem pontozok), mert sikerült árnyalt jellemeket létre hoznod és nem csak mindenki egy tulajdonságból áll össze.

Igazából csak azt tudom mondani, hogy jó vagy és csak így tovább. 
Bár nekem az ilyen történetek nem a kedvenceim, még lehet visszanézek. 
Az, aki szereti a romantikus-gimis-jó kislány/rossz fiús dolgokat az mindenképp nézzen be, mert megéri.

Puszil, Glamy

2 megjegyzés:

  1. Huuuuuu nagyon szépen köszönöm, igen kis Glee-s utalás van benne, de a Felhők felettre nem gondoltam :) mégegyszer nagyon szépen köszönöm <3

    VálaszTörlés