2015. március 13., péntek

Ezt olvasd mert... Kritika

Szia Vantana!Kezdeném a designnal, ami tömören összefoglalva: aranyos. A fejléc szépen szerkesztett, kellemes a hangulata, igazán könyvmolyos és vintage. A háttér egyszerű és jól passzol a fejléchez. Köszönet a pasztellszínekért!
A tartalommal már több a probléma. Az alapötlet kifejezetten tetszik: könyveket bemutatni, véleményezni és híreket hozni ebből a világból.

A megvalósítás viszont több sebből vérzik. Szögezzünk le valamit: Ha valaki nem történetes blogot ír, hanem egyebet vagy mindenest, akkor is elvárt a korrekt fogalmazásmód. Alapból, egy könyv kritikától/ajánlótól megkövetelt egy minimum mennyiség. Kritikás blogot írva ki tudom jelenteni, hogy egy blogról néha nem lehet túl sokat írni, vagy, mert nincs fenn annyi rész, vagy, mert túl érdektelen a történet stb. De egy könyvről, ami minimum 300…oké 200 (de ez már tényleg az alja) oldalas, nem igaz, hogy maximum negyed oldalnyi véleményt lehet összedobni. Nem elég annyi, hogy ezt a szereplőt szeretem ezt meg nem, meg pár sor a történetről. Ajánlom figyelmedbe a Blogturné klub ajánlásait.

 Ráadásul nem ez a legnagyobb probléma. A helyesírás sem a legjobb, példának okáért pont után kisbetűvel kezdett mondat. Rövid, rossz helyen elválasztott, egyszerű mondatkák, amik talán elmennek egy facebook beszélgetés alkalmával, de nem egy blogon egy bejegyzésben.

Ennek ellenére, szerintem ne hagyd abba, csak gondold át jobban a mondanivalódat és foglalkozz vele többet.


-Cherry

2 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönöm szépen a véleményed. Megfogadom a tanácsaid, és átnézem a régebbi kritikáimat... Vagy újraolvasom azokat a könyveket, és megpróbálok összehozni valami jobbat.
    Köszönöm, hogy szántál rám időt.
    Puszi: Vantana

    VálaszTörlés