2015. február 12., csütörtök

Ismeretlen ismerős kritika

Szia, Csenge!

A design hangulatos, a fejléc szépen van szerkesztve, a színárnyalatok tökéletesen passzolnak. Annak ellenére, hogy nem vagyok nagy alkohol fogyasztó (egyáltalán nem iszom) valamiért mégis a vörösbor jutott eszembe először az oldal színéről.

Mikor ránéztem a szövegsávra, rögtön az ugrott be, hogy milyen keskeny, talán egy picit vehetnéd szélesebbre. Nem kell nagyon, tényleg csak egy kicsit.

A stílusod nagyon megkapó, könnyen olvasható. Remekül fogalmazol, jól használod a szavakat, nincsen fogalomzavarod (hála a jó égnek, már annyi furcsaságot olvastam eddig). A helyesírásoddal sincs különösebb gond, néhol egy-két szóismétlés, de ezen kívül semmi komoly.

Magát az alap ötletet imádtam, bár alapjában véve sablon sztori, mégis színes és megunhatatlan. Miközben olvastam, végig kommentáltam az egészet: Ú, ő biztos a testvére, vajon mikor jönnek rá? (amúgy vicces, mert nekem is van egy fiú osztálytársam, aki szőke, kék szemű, mint én és egy napon születtünk…) Aztán már kezdett kanyarodni a fantáziám és, hú, testvérek, mi lesz itt? Vérfertőzés!! Vagy mégsem? Hát majd kiderül.

Eleanor kezdetben nagyon szimpatikus volt, letisztult stílussal, művészi ambíciókkal és határozott személyiséggel. Aztán később rájöttem, hogy ő valójában egy érzelmileg labilis, jó sok hülyeséget beszélek, és csak aztán gondolkodom fruska. Igen, az ilyeneket legszívesebben felpofoznám, de még nincs minden veszve, a karakter még menthető.

Tetszik, hogy hitelesen tudod ábrázolni az érzelmeket, nincs benne ripacskodás. Így az olvasóból is őszinte érzéseket vált ki.  A plázacicák végre kaptak valahol egy kis háttértörténetet, ennek örülök.
Mivel eddig nincs túl sok fejezet, és a történet sem túl előre haladott, ezért túl sok mindent én sem tudok írni. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fonod össze a két főszereplő életét, és, hogy még milyen konfliktusok várhatók.

Összességében, nagyon jól írsz, csak néhány helyen szorul finomításra, lágyításra. Én a helyedben Eleanor-t, meghagynám menő lánynak a nyervogós helyett, ha már csak egy apával nőtt föl, nyugodtan lehet keményebb fából is faragva.
Nagyon várom a folytatást!

-Cherry

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon köszönöm! Egyébként Eleanor csak átmenetileg lesz ilyen, nem kell aggódni!:) köszönöm a kritikát, és örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! ^^

    VálaszTörlés
  2. Nincs mit :) Várom a folytatást!

    VálaszTörlés