2015. január 18., vasárnap

Timi Hamilton - Az igaz szerelem nem ismer akadályt! - Kritika

Szia Timi!

Amikor Sasha Pieterse-t megláttam a fejléceden kicsit előítéletesen kezdtem el olvasni a sztoridat, mert nem igazán szeretem.
Igazaból először nem is igen fogott meg.
Valahogy nem fogott meg az írásmód, de aztán, ahogy haladtam előre a részekkel egyre jobb lett. Ez nem tudom minek köszönhető. Talán annak, hogy egyre magabiztosabban írsz vagy csak egyre jobban belejössz, de minnél jobban halad előre a történet annál több változás van az írásmódodban. Pozitív értelemben persze.
Maga a történet érdekes. Tetszett, hogy nem csak Jane-re koncentrálsz, hanem mások életére is. (Például Amy) Jó, hogy másokról is megtudunk dolgokat, mert így sokkal hitelesebb az egész. Azzal, hogy megteremted a karakterek hátterét/életület valóságosabbá válnak, ami jó dolog. Élvezhetőbbé és izgalmasabbá teszi a dolgokat.
De mivel kritikát kértél, jöjjön a kritizálás.
Egy dolog, ami nagyon zavaró a szövegbe beillesztett képek. (Ahogy láttam, ezt időközben el is hagytad.) Ha pontosan leírod a dolgokat (például, hogy ki mit visel), akkor nem kellenek a képek. Egyrészt, mert zavaró és kizökkenti az embert az olvasásból, másrészt, mert sokkal jobb ha az olvasóra bízod, azt, hogy hogyan képzeli el a dolgokat.
Aztán ott vannak még a vessző hibák. Időközben nagyából ebbe is bele jöttél. Figyelj rá, hogy hová rakod a mondatodban a vesszőlet, mert ha rossz helyre kerül, akkor akár a mondat egészeb más értelmet is nyerhet.
Volt még egy-két helyesírási vagy elírási hibád, de ez viszont mindenkinél előfordul.
Hát ezek lennének az én észrevételeim. Remélem van, olyan amivel tudtam segíteni és nem bántottalak meg.
Sok sikert, csak így tovább!

Puszil: Glamy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése