2015. január 18., vasárnap

Szofi történetei kritika

Szia, Zsófi!

Mivel rengeteg történeted van, úgy döntöttem az aktuálisat olvasom el, vagyis a „Szeress engem!”-et
De mielőtt belekezdenék a kritikába, el kell mondanom, hogy a design nagyon megkapó és egyedi.

Szóval, a történet érdekes és még rengeteg fordulatot várok tőle a jövőben. Fantasztikus világot teremtettél meg, egyáltalán nem sablonos, igazán eredeti. A szöveg könnyen olvasható, szinte folyik, mint egy patak, nem túlságosan gyorsan, de nem is ragad le fölösleges részleteknél. Ebben a folyamatban ismerhetjük meg a szereplők személyiségét, itt sem volt megtorpanás. Sok olyan történetet olvastam, ahol a cselekmények közepette volt egy-két megakadás, ahova hirtelen beillesztettek egy karakterjellemzést.  Itt ezt nem érzetem, gördülékeny volt. Gratulálok! Annak is örültem, hogy bár így első ránézésre YA történetnek tűnik, nem ragad le a sóvárgó tekinteteknél, és ártatlan kézfogásoknál, sőt nem is próbálja balladai homály mögé rejteni a dolgokat. Szerintem ez reálisan jellemzi a jelen fiataljait, még ha maga a történet nem is ebben a világban játszódik. Kifejezetten érdekesnek találtam, hogy a színeket tetted a központba. Na és Raboiwn városa, mond, hogy nem csak én fantáziálok bele egy színekkel kapcsolatos szót. Szerintem ez is egy nagyon ötletes dolog volt.

Nem tudok, sok mindent írni ezen kívül, mert hibák csak nagyon ritkán bukkannak fel benne. Itt-ott egy két szóismétlés. Ezeknél megfigyeltem, hogy a fő dolgokat, tárgyakat például próbálsz körülírni, hogy ne kelljen megismételned ugyan azt, de a kisebb részleteknél, például igéknél, néha elkerüli a figyelmedet, hogy kétszer egymás után ugyanaz szerepel.

Egy megjegyzés, ami nem kötekedés, csak észrevettem, (és ha gondolod, majd ki is törlöm a kritikából,) hogy az első fejezetben azt írtad, hogy „Annyiszor késett el, hogy már szánom se lehet tartani.” Az gondolom számon akart lenni. És ismétlem, ezt a részt majd ki is törölhetem, csak gondoltam szólok, mert egyébként nagyszerű a helyesírásod.

Csak így tovább!


-Cherry

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a kritikát és nagyonörülök hogy ilyen pozitív véleménnyel vagy a történetemröl :) külön öröm hogy dicséred a helyesirásom, diszlexiásként sokat dolgozom rajta :)
    Az utolsó bekezdés pedig nem zavar nyugodtan benne maradhat és javítom :)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá! Remélem nemsokára folytatódik a történet :)

    VálaszTörlés