2015. január 15., csütörtök

Pretty Little Suckers

SPOILER ALLERT!!

Ma, olyan "szerencsés" helyzetbe sikerült kerülnöm, hogy volt időm megnézni a Pretty Little Liars legújabb részét és, azt kell mondjam,hogy ennél mélyebbre már nem süllyedhet ez a sorozat.

Az utóbbi időben minden logikát mellőzve záporoztak ránk az események és az információk és ez most sem volt másképpen.
Nagy nehezen (csakúgy, mint Mona és Ezra esetében) eljutottunk odáig, hogy kiderült ki is ,A'.
Most nem más volt a soros, mint Alison.
(Ki hitte volna, hogy egyszer ide jutunk?)
Viszont most, hogy lecsukták és a többiek végre megélhetnék a "Live happily after"-jüket kiderült, hogy mégsem Ali volt az a bizonyos ,A'.
Mondjuk ezen már meg sem lepődöm és nem is ez vágta ki a biztosítékot, hanem Jason és Hannah anyukájának kicsi afférja, Hannah eredménytelen és felesleges kirándulása valamint Caleb és Spancer nagyon ügyes húzása és még egy csomó más.

Nagyon sok mindent sikerült már az utóbbi időkben elnéznem a sorozatnak, mert szeretem, de ez most már nagyon durva volt.

Már az évad elején az a "NewYork-ban voltunk, megöltünk egy embert és minden tele van a DNS mintáinkkal, de a rendőrség mégsem talál meg minket" dolog is huzogatta már az alvó oroszlán bajszát, de ott még legalább valamennyire lehetett az eseményeket követni.
Mostanában viszont csak bedobálnak elénk dolgokat amiket egy-két szóból le is zárnak, ráadásul, olyan buta megoldásokkal, hogy az UNBILIVABLE.

Most, hogy Toby rendőrnek állt rögtön megszólalt a lelkiismerete és mindent szeretne megosztani drága kollégáival.
Ebben a részben ugyanis megtalálta a gyilkos fegyvert, amivel Monát megölték és rögtön rohant volna a rendőrökhöz, de nem tette, mert kiderült, hogy a kés az övé.
Viszont, mivel ez még nem volt elég nagy dráma kiderült, hogy az a kés abban a házban volt, amelyikben Caleb lakott még az évad elején, miután visszatért Ravenswood-ból. Ez pedig azt jelenti, hogy rajta lehetnek az ujjlenyomatai, ja és még mindenki másé is, aki megfordult abban a házban.
/Hahó!!! NewYork!!! Ott senkit nem zavartak az új lenyomatok???/
Szóval első értelmes húzásként Caleb-nek az jut eszébe, hogy el kellene tüntetni a kenyérvágót a képből.
Az is kiderül, hogy azért szeretné leginkább eltüntetni a kést, mert őt egyszer már régebben vádolták gyilkossággal.
Ez a gyilkosság, pedig annyi volt, hogy valami csávónak heckerkedet valamit, de valami rosszul sült el és a csávó megölt valakit, aztán meg Caleb-re kente.
Ez volt az egyik kiakasztó pont, mert Caleb magyarázata tényleg ennyi volt. Más szavakkal ugyan, de ennyi.
A kérdés ugye felvetődik, hogy ha emebröléssel vádolták, hogy lehet itt?
Hát kérlekszépen úgy,hogy a rendőr, aki letartóztatta (vagy az ügyét vitte?? Nem tudom ez sem volt érthető) elengedte, mert látta, hogy csak egy fiatal srác, aki rossz döntést hozott.
Na nekem itt akadt ki a második kerék. Ez itt egyszerűen csak egy hatalmas WTF!
Ilyen nincs a rendőrök, ilyet nem csinálnak és nem is csinálhatnak.
Mindegy hagyjuk is, mert csak felidegesít.

Szóval Caleb, ezt elmondja Spancer-nek, aki segít neki, persze Toby tudtán kívül, eltüntetni a kést.
Ez pedig úgy történik, hogy elviszik a kést a suliba(???) és itt egy hatalmas kemencében, ahol az agyag cuccokat szárítják ki, meg akarják olvasztani a kést.(?????????)
/Nem ez egyszerűen nem. Nem. ÉS NEM!!!/
Nagynehezen bekapcsolják a kemencét. Caleb beviszi a kést, Spenc pedig figyel, hogy nehogy becsukódjon az ajtó, DE amíg Caleb bent van Spencer hall valami hangot (amiről kiderül később, hogy a suli másik felén lévő szellőzőtől származik) és elindul megkeresni. Caleb barátunkra pedig véletlenül rácsukódik az ajtó és majdnen megsül mire Hastings kisasszony vissza ér.
A lány leállítja a kemencét és kiszedi onnan. Aztán pár 'OMG' után megkérdezi tőle, hogy 'Jól vagy?', de szegény srác alig nyögi ki, hogy 'Igen' Spencer már kérdőre is vonja, hogy hol a kés.
Ezaz Spenc!! Brávó! Az egyik barátod, majdnem megsül egy kemencében, de te foglalkozz csak azzal a tetves késsel!! Ez volt a harmadik pofon!!
A negyedik pedig az, hogy ezután még vissza kapcsolja a kemencét és megolvasztja (legalábbis szerintem ezt teszi) a kést, mert az tényleg nem lesz feltűnő, hogy egy véres, sáros olvadt paca marad bent belőle a sulis kemencében.

Ezután ugyebár jött egy kis Toby-Spencer vita, amit inkább nem részleteznék.

Lássuk Hannah-t. Tesz egy teljesen logikátlan kirándulást egy ijesztő lakókocsi telepen, hogy megtalálja Hoolbrook-ot. És hogy minek?? Nem tudjuk meg. (Szerintem ezt maga Hannah sem tudja.) Ennyit róla.

Emily-nél láthatunk egy kisebb lelki összeroppanást, mert a barátnője elköltözött és ennyi is volt a jelenlétének a lényege a rész folyamán egy kis szenvedés.

Aria pedig hasonló dolog volt az egyetemes hisztiével. Sehová nem vették fel és úgy csinál, mintha össze dőlne a világ. Jaj, bocsánat egy helyen várólistára kerül. Ide meg ír egy levelet...
Na jó nem, ezt nem bírom részletezni. Ez már itt túlságosan sok volt....

DE mikor azt hittem, hogy más már nem jöhet, hát mégis!
Hannah anyja és Jason összefeküdtek!!!!! 

MIÉRT? MIÉRT? MIÉRT?????
(Hannah pedig természetesen látta, amint Jason lelépett az ingét gombolgatva.)

Ennyi volt én ezt már nem bírom.

Most már nálam nagyon vészesen lebeg a kasza a sorozat felett.
Ennyi buta karaktert a hátán nem hordott a föld és ilyen  sok kiszámítható, logikátlan eseményt még nem láttam! (Vagyis de éppen itt!)

Bocsánat, de ez most már kikivánkozott.
                                                     - Glamy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése