2015. január 14., szerda

Personal taste kritikaDél-koreai sorozat
Hossza: 16. rész

Figyelem! : Távol keleti sorozatokban nem jártas emberek, kérlek, ne ijesszen meg titeket a sok furcsa név. Csak azért mert ázsiai, ne hagyjátok ki, mert ez egy fantasztikus, vicces és nagyon aranyos sorozat.

A történet röviden: Park Gae In egy nőietlenségét nyíltan vállaló lány. Ezt had fejtsem ki egy kicsit: Nem törődik se a hajával, se a bőrével, a ruháiról nem is beszélve. Néha ugyanabban a túlméretezett pólóban alszik és van napközben is, akár több napon át, sőt a barátjával is ilyenekben találkozik.
Gae In bútorokat tervez és próbál megfelelni híres építész apjának, akivel amúgy csak a történet utolsó részeiben találkozunk. Boldog kapcsolatban él Han Chang Ryul-al, legalább is ő így hiszi. Gae In olyan drámába csöppen, ami rendesen a padlóra küldi, de ez kellet hozzá, hogy elinduljon a történet. Park Gae In nagy reményekkel indul el egy randevúra, még ki is csinosítja magát (magához képest). Azt reméli, hogy Chang Ryul ma megkéri a kezét, de nem így történik. A férfi közli vele, hogy számára a nő csak egy ázott kölyökkutya volt, akit szánalomból befogadott.
Ha ez még nem lenne elég, Kim In Hee, Gae In lakótársa és állítólagos legjobb barátnője az esküvője miatt izgul, ami másnap esedékes. A csavar a történetben hogy Kim In Hee vőlegénye Han Chang Ryul.

Ha rákerestek a Personal Taste-re szinte csak olyan képeket fog kidobni amin Gae In szerepel egy sráccal, akiről eddig nem eset szó. Ő Jeon Jin Ho, aki Chang Ryul riválisa az építőiparban, mindketten épületeket terveznek, de amíg Chang Ryul mögött egy hatalmas vállalat áll, Jin Ho-nak csak egy kis magáncége van, ráadásul személyes ellentét is van közöttük. A történet elején Gae In és Jin Ho különböző vicces, illetve furcsa szituációkban futnak össze és nagyon-nagyon nem kedvelik egymást. Később mégis közel kerülnek egymáshoz egy félreértés miatt, amin, őszintén szólva, halálra röhögtem magam.

Kritika:

Megpróbálok Spoiler mentes lenni, de nem fog 100%-ban sikerülni.

Először úgy terveztem, hogy külön szedem a kritikát, történetre, szereplőkre, és egyéb kategóriákra, de aztán rájöttem, hogy egybe sokkal jobban tudom éreztetni a dolgokat.

 Igazán érdekes a sztori, már az első résznél beleszerettem. Ezt többször is megnéztem, nem csak azért mert a poénok halálosak benne, hanem azért is, mert a következő részekre hónapokat kellett várnom. Igazi szerelmi drámát mesél el, valódi érzelmekkel és olyan árulással, ami egy szimpla megcsalásnál ezerszer rosszabb. Mivel érdemli ki azt valaki, hogy egyszerre veszítse el a szerelmét és a legjobb barátnőjét? Ezen a ponton, azt hiszem, Gae In személyiségét jobban be kell mutatnom ahhoz, hogy megértsétek, miért nem tudok teljes mértékben együtt érezni vele. A történet kezdetén Gae In egy önmagát elhanyagoló, női büszkeségét teljesen sutba dobó, a férfiszívhez mit sem értő, megalázkodó nő.

Mindenkiben vakon megbízik, és nem tud olvasni az apró jelekből. A sorozat egyik momentumában Chang Ryul részegen meglátogatja Gae In-t és elmondja neki, hogy miért is nem működött az ő kapcsolatuk valójában. Chang Ryul közli a nővel, hogy nem adott meg neki mindent, amit meg kellet volna, sosem engedte be a házába és nem aludtak együtt. Gae In ezen eltöprengve arra jutott, hogy: „Két ember nem szeretheti úgy egymást, hogy nem alszanak együtt?” Ez az a pillanat mikor megfogalmazódott bennem a következő gondolat: Ez elméletben olyan jól hangzik, és meg is érteném, ha a sorozat kamaszokról szólna, de könyörgöm Gae In 29 éves. Ez már nem az a kor mikor az ember lánya a tisztaságát félti. 

A másik dolog, ami idegesített benne, az alkohol fogyasztási szokásai. Rengeteget iszik, de nem bírja a piát. Sok bonyodalmat okoz részegen és igen kellemetlen helyzetbe hozza az ismerőseit.

Persze a történet során nagy jellemfejlődésen megy át, amelyben nagy szerepet játszik Jeon Jin Ho.

Jeon Jin Ho egy komoly, érzelmeit nehezen kifejező férfi, aki szinte csak a munkájának él. Na, jó! Ennél a pontnál álljunk meg és még mielőtt tovább mennénk a karakter jellemzésével, had említsem meg, hogy ezután a sorozat után én konkrétan szerelmes lettem Lee Minho -ba. Ez tényleg csak saját vélemény, de szerintem ő a legcukibb ázsiai srác, akit valaha hátán hordott a föld. (Ráadásul magas :) ) Ennyi volt a kitérő, folytassuk!
A történet, úgy alakul, hogy Jin Ho kibérel egy szobát Gae In házában, bizonyos okok miatt. Innentől kezdve, tudunk meg többet róla. Elég zötyögősen indul a kettőjük kapcsolata, de később Jin Ho rengeteget segít a lánynak nőiesedni, amire maga Gae In kérte meg részegen. Idézem: „ Csinálj belőlem nőt!”. 
Többet nem is mondanék róla, talán csak egy utolsó észrevételt. Nem tudok eldönteni valamit. Jin Ho minden nadrágjából kilátszik a bokája és nem tudom, hogy ez most egy sajátos stílus, vagy a honfitársaihoz képest olyan hosszú lábai vannak, hogy nem találtak rá megfelelő ruhadarabot. 

Tárgyaljuk ki egy kicsit Han Chang Ryul-t. A fentebb említettek alapján azt gondolhatnátok, hogy utálatos karakter, akit csak gyűlölni lehet, de nem. Persze, borzasztó dolgot művelt, de én nem tudom szívből utálni azokat a karaktereket, akiknek az arcán megjelenik a megbánás, a szánalom. Látszik rajta, hogy nem akarta megalázni Gae In-t, csak olyan szerencsétlen, hogy így alakultak a dolgok. Chang Ryul a kora ellenére egy gyerek. Egy gyerek akit irányítanak.
Aztán később kiderül, hogy Kim In Hee egy igazi álnok, gonosz, rosszindulatú kígyó akit csak megvetni lehet, és ezzel az ő jellemzését be is fejezném. Chang Ryul  próbálja visszaszerezni Gae In-t, de az apja szokás szerint bekavar.  
És itt jön az a szereplő aki Chang Ryul-lal ellentétben felkerül a „Pusztulásra ítélt” karakterek listájára. 

Han Yoon Sub Chang Ryul apja, egy szemét, gusztustalan, önző, lelkiismeret nélküli koreai Zordon. ( Ha látjátok majd megértitek) Több szót nem is fecsérlek rá.

Még rengeteg-rengetek nagyszerű karakter van ebben a sorozatban, de fontosabbnak tartok leírni pár olyan dolgot, amik kifejezetten idegesítettek ebben a doramában. 
A kommunikáció teljes hiánya. Az utolsó pár részben, három-négy őszinte mondattal mindent el lehetett volna rendezni. De nem! Hosszú napokon keresztül húzódott a konfliktus mert az emberek ebben a sorozatban nem tudnak beszélni! A végé már szabályosan kiabáltam a monitorral, hogy Beszélj! Mond már el! Mit művelsz? Most mégis hová mész? Szóval nagyon kiakasztott. 

De összességében csak ajánlani tudom mindenkinek.

Aki szereti a kpop-ot, ezek a kedvenc betétdalaim a sorozatból:

-Cherry
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése