2015. január 15., csütörtök

Évi Pekár: Túl a boldogságon kritika

Szia Évii!

Először is kezdeném a pozitív dolgokkal. Az alap történet nagyon ütés, sok lehetőség van benne. Mivel én nem ismerem a 5SOS-t ezért nekem ez egy önálló történet, nem egy fanfic. Nem tudom, hogy rajongóként máshogy éreznék-e, de mint kívülálló is nagyon élveztem. Az elején ugyanúgy össze voltam zavarodva, mint ahogy Hannah lehetett, de aztán minden kitisztult. Vannak kivételesen jó megfogalmazások és jelenetek, ráadásul én is imádom a Nickelback-et. 

De mivel a kritika lényege az építő bírálat, lássuk a negatív dolgokat!

Ami nagyon nagyon zavaró volt, hogy hemzsegett a helyesírási hibáktól: ékezet, j-ly, betű elírás (itt néha értelmetlen, néha más értelmű szó sikeredett). Szinte nem volt olyan mondat, amiben ne lett volna hiba. Nem tudom, hogy telefonnal írod-e a történetet, de ha gépen és azon belül akár szövegszerkesztővel akár, rögtön itt a blogon, figyelj, hogy legalább azokat a dolgokat javítsd ki, amiket a gép aláhúz pirossal. 
Továbbá, sok helyen nem a megfelelő szavakat használod, vagy olyat, ami nem is létezik vagy olyat aminek teljesen más a jelentése, még ha hasonlít is a megfelelő szóra. Néhol váltakozik a múlt és jelen idő, erre is nagyon figyelj. 

A történet: Mint ahogy azt fenn is írtam, érdekes az alaptörténet és sok lehetőség van benne. Ennek ellenére, nekem kicsit gyorsan alakultak benne a dolgok. Az egy dolog, hogy Luke szerint Hannah hasonlít a régi Hannah-ra, de mint írtad nem ugyanúgy néznek ki, ráadásul a hegek nem tűnnek csak el úgy valakiről, aki már ilyen régóta vagdossa magát. (ezt kicsit furcsálltam volna a fiú helyében) Szóval nekem kicsit bizarr, hogy a srác ilyen hamar elhitte neki, akkor is, ha nagyon reménykedett benne. A másik, amit nem értek, hogy Luke szülei miért hívták meg a fiú régi barátnőjét, mikor várható volt, hogy az újjal bukkan fel. (Ők nem tudták, hogy Baley a fiuk exe, vagy ebből még ki fogsz hozni valamit?)
A harmadik sötét folt, amit nem értek, de lehet, hogy a későbbiekben még kiderül, hogy akkor Hannah most ellopta a másik Hannah életét? Mármint, Hannah lelke új testbe került, akinek eddig volt egy élete, és most mindenek vége, viszlát, mert egy másik lány igényt tart a testére?

Ha odafigyelsz a helyesírásra és a szóhasználatra sokkal élvezhetőbbé teheted a blogot, összességében fantáziadús történet.
-Cherry

4 megjegyzés:

 1. Köszönöm a kritikát!
  Sajnos telefonról írok, ezért vannak benne gondok. :(
  A történet pedig, reményeim szerint, hamar ki fog tisztulni. A vázlatom már megvan, szóval már én sem vagyok zavarodott. :)

  VálaszTörlés
 2. Kíváncsian várom a folytatást :)

  VálaszTörlés
 3. Szia , én is kérnék egy kritikát .
  Előre is köszönöm.
  http://thelastchanceinlife.blogspot.ro/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rendben :) De légyszi legközelebb az itt kérj kritikát menüpontba írj, mert ott tudjuk számon tartani a kéréseket. :)

   Törlés