2015. január 19., hétfő

Borbála Kincső Varga - Crystal gimi - Kritika

Szia Borbála!

Kezdeném a helyesírásoddal. Rengeteg szóismétléses hibád van és sokszor használsz, olyan szavakat, amiknek teljesen más értelmük van vagy csak nem illenek a szöveg környezetbe.
A amiket leírsz, viszont többnyire helyesen írod le. Néhol előfordul néhány ékezet hiba más viszont nem igazán.
Engem leginkább a szóismétlések zavartak. Előfordult, hogy például a "volt"-at egymásután legalább ötször leírtad.
Ezekre nagyon figyelj oda és próbálj, minél több szinonímát alkalmazni.
Most jöjjön maga a történet.
Az események gyorsna pörögnek ez jó pont, viszont ebben mégis van probléma. Ami a furcsa dolog az egészben, hogy Flóra körülbelül három napja van a suliban, mikor már rátalál a szerelem Max személyében és rögtön legjobb haverok lesznek a többiekkel. Igazából nem is ismerik egymást, sőt igazából éppen csak a másik nevét tudja, de már mindenki nagyon fontos és értékes a számára. De nem ez a legfurább, hanem az, hogy a lány tiszta természetes dologként fogadja, azt, hogy bekerült egy köztes univerzumban lebegő suliba, amit egy emberből lett sárkány alapított. Flóra pedig, úgy viselkedik, mitha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.
Aztán furcsa jelenetek számlájára írható a féltékenykedős rész is. Max minek sértődött meg azon, hogy valakivel beszélgetett és nevetgélt a lány? Ezt egyszerűen nem tudtam, hogyan kellene értelmeznem, mert nem történt Flóra és Larry között semmi, még csak nem is flörtöltek. Legalábbis én abban a beszélgetésben nem észleltem ilyesmit.
Összességében a történet számomra nem egy letisztult dolog, amiben logikusan mennek a dolgok. Az egész, olyan volt, mitha egy tíz-tizenegyéves gyerek fantázi világában tennék egy körutazást egy csilli-villi egyszarvúval.
Igazság szerint nekem nem nyerte el a tetszésemet.
Bocsánat, ha esetleg megbántottalak valamivel. Nem állt szándékomban.
Sok sikert a továbbiakban!

Puszil: Glamy

12 megjegyzés:

 1. Hát. Tudnék vitatkozni. mellesleg még sok minden, ami számodra kérdéses (mint pl, hogy Flóra miért veszi természetesnek az iskolát) ki fog derülni a következő részekben.
  A szóismétlések a gyenge pontom, de törekszem a javulásra. ;)
  Max kifejezetten ilyen. A legkisebb dolgokért is felmegy a pumpa benne. És ha emlékszel, Flórát Félix mutatja be mindenkinek, akit már egyébként is mindenki ismer, Flóra meg egyszerűen nyitott.
  A hirtelen szerelemről... Ez velem is ilyen gyorsan történt először, habár sokáig nem neveztem szerelemnek. :D
  A letisztultságról meg egyszerűen annyit, hogy (mint írtam a "Kedves vándor!"-alcímem alatt, akkor válik az egész felfoghatóvá, ha úgy olvasod, hogy közben lejátszod fejben. :)
  Megjegyzés: miért ne lehetne fantázia világa bárkinek??? Csak a csili-vili egyszarvút hagyjuk ki belőle!
  És Flóráról még valamit: Nagyon szeretethiányos, ezért válik neki mindenki fontosnak. (Apám pszichológus, ezért írom így XD)
  Na erről ennyit! Azért köszi, és utólag is bocs, a türelmetlenkedésért! ;) :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te kértél kritikát én megírtam. Szóval nem kell itt besértődni és flegmázni. Ha nem bírod a kritizálást, akkor javaslom, hogy inkább ne is kérj! ;) Én csak leírtam az észrevételeim, ha nem tetszik azzal nem tudok, mit csinálni. Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet valakinek saját fantázia világa vagy azt, hogy ez nagy baj. Éppen ellenkezőleg az egy jó dolog, ha valaki birtokában van ilyen dolgoknak. Viszont, ha megosztod valakivel a saját világodat figyelned kell arra, hogy az mások számára is érthető legyen, mert csak akkor tudja a másik is beleképzelni magát vagy ahogy te fogalmaztál, csak akkor tudja lejátszani a dolgokat a fejében. Ez fordítva nem működik, attól, hogy látom magam előtt a dolgot még nem fogom megérteni.
   Ha időt szakítok a blogodra és megírom a saját véleményem, még ha neked nem is tetszik, akkor a minimum, hogy normális "hangnemben" válaszol. Erről ennyit!

   Törlés
  2. Itt nem volt semmiféle flegmázás, vagy besértődés. Én kedvesen megírtam, hogy miben értek egyet, és miben nem. Természetesen meg is köszöntem. Nem értem miért kell így ellenségeskedni. Ha azért indítottátok a blogot, hogy kritikát írjatok, akkor még szép, hogy megcsináljátok amit a kedves olvasók kérnek, hiszen vállaltátok, de ez mellékes.
   Szóval én is elvárnám, hogy ne légy bunkó csak azért, mert nem tetszik ahogy írok, jó?
   Ha nem tudtok úgy kritikát írni, hogy kihagyjátok belőle az ellenségeskedést, akkor be is lehet fejezni.

   Törlés
  3. Én nem ellenségeskedtem. Csak olyan stílusban reagáltam, amiben te is tetted. A kritikában pedig szerintem nem írtam semmi ellenségeset, plusz azt is oda írtam, hogyha megbántottalak, azért elnézést. Szóval nem hinném, hogy bunkó voltam.

   Törlés
  4. Szerintem végül is mindegy, kössünk fegyverszünetet, rendicsek? :)

   Törlés
 2. Srácok! Itt az ideje elásni a csatabárdot a hátsókertbe! Glamy, ne húzd fel magad annyira! Igaz ami igaz, ez volt eddig a legkegyetlenebb kritikád. DE! Borbála, én megértem, hogy íróként mit érzel, én is foggal körömmel harcolok minden pici negatív kritika ellen ami az írásaimat éri, de meg kell értened azt amit nekem is. Ha egy külső szemlélő nem érti a történetet, és nem azért mert baj van a fantáziájával, hanem azért mert a sztori elég kesze-kusza akkor el kell hinned amit mond. Én is mindig nagyban magyaráztam az ismerőseimnek, hogy ezen most mit nem lehet érteni? De pár hónappal vagy évvel később visszaolvasva, tényleg nem volt sok értelme. Sajnos én nem olvastam a sztorit, de a kommentben írod, hogy a csaj szeretethiányos. Ez kiderül az írásból?
  Ha gondolod én is átolvasom és írok egy kritika 2.0-át, hogy más szemszögből is legyen.

  VálaszTörlés
 3. Szia! Oké... Részemről elásva a csatabárd!
  Lehet, hogy túlzottan a saját szemszögemből nézem... Azt a 2.0-ás kritikát is szívesen elfogadnám, ha szabad! :)
  Nem tudom, az olvasóknak kiderül-e...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam nem volt csatabárd, ha kicsit bunkó voltam nem volt szándékos. Csak alapból rossz napom volt és kicsit rosszul esett a stílus amiben válaszoltál. Szóval nem akartam bunkó lenni. :)
   Ui.: Számomra nem derült ki. :)

   Törlés
 4. Szia. Figyelj, közben arra jutottunk, hogy nem lenne jó egy külön kritikát írni, mert akkor ezentúl valószínű sokan kérnék, akik negatív véleményt kaptak. Egyébként most, hogy elolvastam, sajnos egyet kell értenem Glamy-vel. Az egész egy nagy kesze-kuszaság, a fogalmazás is elég gyenge. A kapcsolati viszonyok: értem én, hogy szeretethiányos (ami amúgy nem derül ki) de egy szeretethiányos ember inkább visszahúzódó. És ez a Max ügy. Na azon rendesen kiakadtam! Mi volt az a jelenet? Egy dolog, hogy ide leírod, hogy Max ilyen (amúgy elég durva elvonási tünetei lehetnek, ha így viselkedik), de ez a történetből nem derül ki, szintén. KÉRDÉSEK! Az elején a szobája: itt minden diáknak ki kell találni, hogy van egy szoba valahova elrejtve, ez egy felvételi teszt? Másrészt, Flóra milyen világban él? Mármint misztikusban alapból? Mert kicsit se lepődött meg a sárkányos történeten, se a sárkányon. Ha nekem ezt mesélné valaki, kb. így reagálnék: Hát ez szép mese volt. Ja, hogy ezt komolyan mondtad? Most szívatsz? Szívem, jártál már pszichológusnál? Az elején én is megdöbbentem Glamy kritikáján, de tény, hogy ez a történet ilyen érzelmeket vált ki. Hány éves vagy? Biztos vagyok benne, hogy még általános iskolás. Szerintem, nem írónak születtél, az egyszer biztos, de ha már írsz és gimisekről írsz, előbb próbáld meg tanulmányozni a kapcsolati rendszereket és viselkedés formákat, mert olyan érzésem volt, hogy ebben a suliban mindenki füves cigivel kezdi a reggelt, és kokaint szór cukor helyett a kávéjába.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kösz szépen. Én próbálkozom. De inkább nem hallgatlak titeket tovább. Csak az időmet pazaroltam ezen az oldalon. Mások elismerik a munkámat, ti nem. Ez van.

   Törlés
  2. Hát, akkor írd azoknak.
   Amúgy, ha elismerést vártál rossz helyen kopogtatsz, mert ez egy kritikás oldal nem elismeréseket osztogató. Sok sikert a továbbiakban pusszantalak!

   Törlés
 5. Aki nem bírja a kritikát az ne kérjen! Ez két különböző ember véleménye, nem beszéltünk össze. Csak reálisak vagyunk. Talán idősebb, többet olvasott emberektől is véleményt kéne kérni, akik nem a barátnőid, ők hátha őszinték lesznek.

  VálaszTörlés