2015. január 10., szombat

Annabell S. - Hatodik érzék - Kritika

Szia Annabell!
Előszöris kezdeném azzal, hogy az alap ötleted jó. Az oldalsávban lévő rövid kis leírás alapján még sok minden fog történni ezzel a lánnyal és szerinten ebből a sztoriból/elképzelésből sok mindent ki lehet hozni, de ehhez kicsit figyelmesebbenk kell lenned.
Leginkább a helyesírásra kell koncentrálnod, mert sokat elvesz az élvezhetőségből.
A legzavaróbb számomra az ékezetek hiánya volt. Sok helyen lehagytad őket.
Az egyik résznél láttam kiírtad,hogy ez valami technika hiba, de nem csak abban a részben voltak lehagyások.
Aztán még ott vannak a szó ismétlések, a vessző és ponthiányok.
Tudom,hogy nem lehet ezekre mindig száz százalékosan oda figyelni, mert néha mindig becsúszik pár hiba éppen ezért azt javaslom nézd át többször is vagy esetleg kérj meg valakit, hogy segítsen (barátnőt vagy fogadj bétát).
A helyesírásról nem is mondanék többet. Jöjjön a történet.
Lesslie egy átlagos lány, akinek az élete elég hánytatott. Nevelő szülők kézről kézre adogatják egymásnak, éppen,hogy beilleszledik már adják is tovább. Ez történik vele a történet elején is. A London-i családjától át kerül egy Los Angeles-i családhoz. (Megjegyzem ez jogilag nem túl valóságos kétlem, hogy ha angol állampolgár csak úgy átpasszolják a gyámügyisek amerikába.) Itt L.A.-ben pedig kezdődnek a bonyodalmak.
Lássuk akkor mi mindent találtam.
Ami számomra nagyon zavaró volt az az iszonyatosan gyors cselekmény váltás. Nem is tudtam követni igazán, hogy most mi is történik és miért. Túl sok volt az információ egy részen beül, amit vagy röviden írtál le vagy egyáltalán nem magyaráztál meg. Plusz még az is ott van, hogy ez mind igen rövid intervallumon következik be.
Például, ahogy Lesslie váltogatja a pasijait. Oda kerül L.A-be és már a harmadik napon randira hívják. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy, mivel megtámadják nem megy el a randira (ezt meg is értem), de rá két napra felbukkan egy régi barátja, akivel aztán a tengerparton smacizik.
Ebben a részben több hiba is volt.
Az első és legfurább, hogy a srác csakúgy felbukkan a csajnál. Honnan tudja hol lakik? És ha a nevelő szülők megpelődtek azon, hogy ki az és mit keres ott, hogy jutott be a házba? Aztán meg Boston. Oké, hogy Amerikába költözött a srác, de Boston és L.A az ország két kölönböző pontján vannak. Ilyenekre nagyon figyel.
Nem az a baj, hogy ott volt hanem az, hogy nem lett megmagyarázva, hogy hogyan került oda. Nem hinném, hogy egy régi barát kedvért Bostonból autókázik vagy repülget L.A.-be több órát, mert ennyierővel akkor Londonból is átjárhatott volna hozzá.
Egy ilyen furi hiba volt a magyar órás dolog. Amerikában játszódik a történet szóval nincs nekik magyar óra (hacsak nem magyarnyelvet tanul), hanem agnolnak vagy simán irodalomnak hívják.
Aztán még ott vannak Lesslie pasiai. Rövid időn belül nagyon sok lett neki. Lássuk csak ott volt először Justin aztán Beni, Leroy, Kyle és még Chris is.  Ráadásul tizenhat évesen és körülbelül egy hét alatt smárolt négy sráccal. (Na jó annyi lehet,hogy nem volt, a lényeg, hogy túl gyorsan váltogatja őket.)
Ezzel nagyon vigyázz.
Az rendben van,hogy szép és sok mindenkinek tetszik, de figyelj, hogy ne csinálj belőle örömlányt.
Még ott a koktélozgatás is. Amerikában huszonegy év alatt nem szolgálják ki alkohollal az emebreket (a normálisabb helyeken biztos nem), főleg nem koktél bárokban, oda alapból be sem engedik őket. A bejáratnál általában elkérik a személyit.
A legnagyobb zavart viszont nálam azokozta, hogy minek ölték meg Becca-t és az apját? Nekem ez egyáltalán nem volt érthető.
Összességében szerintem maga az ötlet nem rossz. Sőt igazán izgalmas sztorit tudnál összehozni, de ehhez sokkal figyelmesebbenk kell lenned. Javaslom készíts magadnak vázlatokat, nézz utána dolgoknak mielőtt le írod őket.
Hát ennyi lenne.
Remélem nem bántottalak meg semmivel, ha igen elnézést kérek nem állt szándékomban. Sok sikert a továbbiakban!
Puszil:  Glamy
   
Csak én írok neked, mert megbeszéltük a többiekkel és ők is hasonló hibákat emeltek ki. Szóval ez egy közös megbeszélésen alapuló kritika.
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm!
    Legtöbbször utána nézek a dolgoknak, de becsúsznak hibák. Ajánlásodra, keresni fogok egy segítöt!Mégegyszer nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés