2015. január 21., szerda

A végzet ajándéka kritika

Szia, Timi!

Előre jelzem, hogy ez a kritika elég vegyes felvágott lesz. Valószínűleg össze-vissza fog tartalmazni negatív és pozitív véleményt is.
Egy negatívval kezdek, amivel őszintén szólva nem tudtam mit kezdeni. Arról van szó, hogy a prológusod első mondatát egy az egyben kimásoltad a Szent Johanna gimiből. Ezt úgy hívják Plágium.
A történet viszont pozitív csalódás volt. Utólag nagyon örülök, hogy egyedül voltam a blog olvasása közben, mert a történet folyamán többször is felsikítottam:
Először: Igen, ez az, angyal, végre köszönöm, hogy nem vámpír! Aztán: Ó, hogy mégis van vámpír… És végül: nephilim!!! Imádom ezt a szót, köszönöm! Szóval a történet izgalmas, a szerelmi szál aranyos, van benne dráma és egy idegesítő csaj, akit lehet utálni. (Madeline)

Viszont, igazság szerint az alap történetben ki is szárad a pozitív dolgok forrása. Most lehet, hogy meg fogsz sértődni, de nem tudom máshogy megfogalmazni. Először is tele van szóismétlésekkel, de mindenhol egymás után ötvenhatszor. Az egyik részben Madeline neve egymás alatt konkrétan nyolcszor szerepel. Másodszor, te más magyart beszélsz, mint a többiek? Most felhozhatnám példának azt, hogy „máma” ami miatt amúgy már kommentbe figyelmeztettek is, de nem is ez a legnagyobb probléma. Ott van még a fogalomzavar: többször is elkövetted azt a hibát, hogy először helyett elsősorban-t írtál, ami egyáltalán nem azt jelenti, mint amit a szövegkörnyezett megkívánt volna. Aztán az „ amiután”. Ilyen szó nincs. Az „miután”, nem érezted furcsának, mikor visszaolvastad?
Aztán egy kis kötekedés: egyszer kirázott helyett ikrázottat írtál (ezen nagyon nevettem, nem bántásként mondom)
Meg ott van az is, hogy a legtöbb ember félre ír betűket a szavakban, te viszont új szavakat és kifejezéseket alkotsz, amiknek semmi értelmük, példának okáért: Ne érints el….? Vagy műveltem el….

Szóval én azt tanácsolom, hogy olvass többet, bővítsd a szókincsed, ne szégyellj szinonima szótárat használni, ha valami nem ugrik be és próbálj figyelni a szóhasználatra és a helyes mondat alkotásra.                                                                                                             -Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése